WIE, WAT, WAAR, IS BEPAALD WAT AANTREKKELIJK IS?

Als je denkt dat een aantrekkelijke meid dun is, een thigh gap heeft en puntige borsten, ben je waarschijnlijk onder de 20, woon je in Amerika of Europa, niet zo actief op Facebook maar meer op Instagram, kijk je regelmatig YouTube en is de kans 85% dat je een meisje bent. Maar er zijn mensen die nog nooit gehoord hebben van een thigh gap en zich niet druk maken om het uiterlijk. Mannen die worden aangetrokken door zelfbewuste vrouwen, die een titel hebben, een eigen bedrijf en een eigen mening. Mannen die een dominante vrouw spannend vinden of mannen die een mollige vrouw aantrekkelijk vinden.

Hoe is dat mogelijk? Dat de ene man zegt: je moet haar te eten geven terwijl de andere begint te kwijlen. Dat de ene vrouw zegt: hij zou zijn gevoel meer moeten tonen, terwijl de andere begint te kwijlen. Waarom denkt de een dat mollig lekker is terwijl de ander zich in walging afwendt? Vinden niet alle vrouwen een man aantrekkelijk met een dikke eeh portemonnee en vallen niet alle mannen voor een rondborstige dames?

Nope, als dat het geval was, dan zou evolutie ervoor zorgen dat alle vrouwen grote borsten zouden hebben. In de wereld van vandaag is het nog steeds onmogelijk om een platte buik te hebben en een enorme voorgevel, dat is onnatuurlijk. Maar evolutie, en niet implantaten, geven de Caraïbische vrouwen brede billen, dus er is een evolutionaire verandering aan de gang.

We zijn geprogrammeerd als zoogdieren om te zoeken naar een man die ons beschermd en een vrouw om nakomelingen te baren. Beschermend en gezond. Dus instinctief kijken mannen naar vrouwen die brede heupen hebben en vrouwen kijken naar een man die breed geschouderd is.

In Afrika is een dunne vrouw een ongezonde vrouw. In sommige landen betekent dun zijn dat je arm bent, mannen en vrouwen. Vandaag de dag willen de Chinese vrouwen in China wit zijn, als een teken dat ze niet op het land hoeven te werken, net zoals wit zijn in de middeleeuwen rijkdom betekende vanwege dezelfde reden.

500 Jaar geleden zou Doutzen Kroes de laatste zijn die een man zou vinden. Te lang, te dun, ze zou nooit ziek zijn overleven, ze zou niet geschikt zijn om kinderen te krijgen, ze zou waarschijnlijk onvoldoende winters overleven om uiteindelijk een vrouw te worden. Maar dingen veranderen, meningen veranderen, maar niet overal even snel.

Wanneer je een traditionele Iraniër van vandaag bent, zou je dan ook denken dat Doutzen een lekker ding is? Waarschijnlijk zou je haar verachten. Maar zij verdient meer geld in een maand dan de meeste mensen in hun hele leven. Want in het westen denken wij dat zij een lekker ding is.

Je wordt de hele dag door beïnvloed, in de westerse wereld worden we de hele dag door gebombardeerd met duizenden berichten, beelden en boodschappen dat ons vertellen wat we moeten geloven, wat je zou moeten doen, wat je zou moeten kopen, wat je moet voelen en wat je moet denken. Jouw omgeving bepaalt wat sexy is. Als jij gelooft dat jij dat voor jezelf kan bepalen, hoe zou je dan überhaupt weten wie Doutzen Kroes is?

Neem het voorbeeld van nep schoonheid: Kim Kardashian. In Amerika wordt het nieuws gedomineerd door Kim Kardashian’s laatste scheet, het is belangrijker dan dat 17-jarige meisje (Brittany Wenger) dat een app heeft ontwikkeld om borstkanker accurater te ontdekken tegen een fractie van de kosten en veel minder ingrijpend. In plaats daarvan vertoont de tv nepborsten. En waarom? Omdat we de tijdschriften met Doutzen en Kim op de voorkant wel kopen, maar niet het medische tijdschrift dat Brittany laat zien. We kopen niet wat de media laten zien, we laten de media zien wat we kopen.

Biologie leert ons om te zoeken naar een man om ons te beschermen en veel vrouwen doen dat nog steeds: een intelligente man heeft een betere kans om te slagen in het (huidige) leven en gevatheid is een teken van intelligentie, daarom willen vrouwen een man met humor = geld. De meeste vrouwen zijn nog steeds erg traditioneel, gebaseerd op biologie of niet, er is nog steeds veel aangeleerd op dit gebied. Zelfs vandaag de dag zijn er meisjes die leren dat ze een man moeten gehoorzamen, om een echtgenoot te vinden in plaats van een leven te creëren wanneer hij haar waard is, zich bij haar mag voegen.

Mannen zijn niet echt geëvolueerd, mannen kijken nog steeds naar de buitenkant voor het uiterlijk, voordat we ontdekken dat de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant. Mannen evolueren door vallen en opstaan, mannen veranderen voornamelijk omdat ze anders in een ongezonde, ongelukkige relatie zouden blijven. Mannen hebben het moeilijker om alleen te leven dan vrouwen. Maar mannen begrijpen de volgende quote meer en meer als de tijd verstrijkt: wanneer uiterlijke schoonheid vervaagt, straalt innerlijke schoonheid nog steeds.

Vertel eens, wat vind jij aantrekkelijk?