WAT ZIJN DE 3 LIEFDESLEVELS?

Tijdens mijn jarenlange onderzoek komen er telkens de eerste 3 Liefdeslevels tevoorschijn. Mijn heldin Helen Fisher noemt ze: Lust, Romantische Liefde en Gehechtheid. Robert Sternberg noemt ze: Passie, Intimiteit en Gecommiteerdheid. Tijdens mijn werk met de vele singles en koppels heb ik de eerste 3 Liefdeslevels ontwikkeld: Lust, Liefde en Leven, om het makkelijker maakt te omschrijven welke rol Liefde speelt in elk Liefdeslevel. De 2 hogere Liefdeslevels hebben te maken met je ziel, als je daar in gelooft, natuurlijk.

De 5 Liefdeslevels zijn inclusief Sex, Brein Sex en Zielen Sex, om te beschrijven op welke manier het lichaam, het brein of Liefde een rol speelt in elk Liefdeslevel. Afgeleid van de eerste 3 Liefdeslevels, komt ook de basis voor het eerste boek: Hoofdstuk 2: Het Alfabet Van De Liefde: Bewustzijn, Biologie, Chemie en Besluiten.

Het maakt niet uit welk systeem je volgt, dat van Helen Fisher, Robert Sternberg of Tony Verheij, er is een beginpunt en een eind. Het gebruikelijke pad is Lust /Passie / Lust (Biology) dan Romantische Liefde / Intimiteit / Liefde (Chemie) en dan Gehechtheid / Gecommiteerdheid / Leven (Besluiten). Het bouwt op. Natuurlijk zijn er gevallen waarin mensen van elkaar houden voor ze verliefd op elkaar worden en de bio-logische dingen dan willen doen. Of het geval dat (als je in soul mates gelooft) dat ik van mijn vrouw hield nog voor ik haar ontmoet had. Vanwege dit ongebruikelijke pad, is het makkelijker om de basis van de Liefde te kunnen bepalen: Bewustzijn, Biologie, Chemie of Besluiten.

Lust is gebaseerd op Biologie (Boek 1, Hoofdstuk 3: Sex), een fysiek systeem dat aantrekkingskracht en nakomelingen reguleert. Je ziet de ander, je hart gaat sneller slaan, je verlangen is ontwaakt, je begint de ander te willen en je wilt dat het wederzijds is. Hormonen razen door je lijf en je brein wordt ermee overspoeld. Het overspoelen van je Rationele Brein is het beste wapen van evolutie, misschien voel jij niet de drang om kinderen te maken, maar je voelt beslist de drang om sex te hebben. Je stopt met het denken als een mens. Je wordt een dier!

Liefde, gebaseerd op Chemie, is het fysieke systeem dat probeert (en gewoonlijk faalt) om een relatie te laten voortduren ook al is de biologische noodzaak vervuld. Sommige chemicaliën worden precies lang genoeg aangemaakt om je lang genoeg betoverd te houden zodat een kind kan worden gemaakt en de bescherming heeft van beide ouders in de eerste paar jaren. 
De chemicaliën die worden aangemaakt zodat je elkaar kunt verdragen kunnen stijgen en dalen in hoeveelheid, want de Biologie houdt van varieteit, de overgang wordt gebruikt om te garanderen dat oma de back-up is en geeft de penopauze een reden om een relatie te beginnen met iemand die 15 jaar jonger is. Dit is allemaal vooropgezet! Jouw hoofd IS een chemische fabriek! En nogmaals: jij bent niet degene die jouw leven stuurt, de chemicaliën sturen jou. Zie voor de bindingshormonen De Chemie Van Liefde, boek 1, hoofdstuk 5: Brein Sex.

Leven, gebaseerd op Bewustzijn en Besluiten, is een mentaal systeem dat deze biologische chemie omvormt naar een magische realiteit. Jullie hebben ervoor gekozen om bij elkaar te zijn, jullie hebben je aan elkaar gecommitteerd, jullie hebben ervoor gekozen om elkaar lief te hebben tot de dood jullie scheidt, of je het nu in de aanwezigheid van anderen hebt gezegd, of niet. Deze belofte, deze vastberadenheid, gebaseerd op je Besluit om samen te zijn, samen te blijven, zal andere chemicaliën aanmaken en het houdt zowel de Biologie als de Chemie levend binnen jullie relatie! Je bent VERLIEFD tot het einde der dagen…

What Are The 3 Stages Of Love?

Het heeft veel onderzoek gekost om te ontdekken wat alle verliefde oudjes met elkaar gemeen hebben. Wat doen zij om elke dag op te staan en opnieuw en opnieuw en opnieuw verliefd te worden elke dag van hun leven? Ware Liefde is zooooo simpel wanneer je De Formule Voor Ware Liefde gebruikt.

Kun jij vaststellen, gebaseerd op de eerste 3 Liefdeslevels, waar jij je nu bevindt in jouw relatie?
En kun jij mijn onderzoek helpen door mij te vertellen in welk Liefdeslevel jij je nu bevindt?
Als je wilt, kun je dit anoniem doen, schrijf ‘anoniem’ in je reactie, dan wordt jouw antwoord niet getoond, aan Google of wie dan ook, behalve aan het team van DCVL.
Dank je voor het lezen, antwoorden of het delen van deze boodschap!