WAT VOOR EEN PARTNER ZOEKT DE BIOLOGIE VOOR JOU?

Vandaag de dag houden mannen van strakke siliconen borsten en vrouwen houden van geld. Jij niet natuurlijk! Maar anderen… De natuur heeft een ander plan voor ons in petto, evolutie maakt om het overleven van de soort. Als zoogdieren zijn we geprogrammeerd om te kijken naar een partner die geschikt is voor kinderen maken. Dus een vrouw zoekt naar een man om haar te beschermen en een man kijkt naar een vrouw die geschikt is om te baren.

Nu weten we dat we iemand als ‘mooi’ beschouwen als het gezicht symmetrisch is. Maar dat wisten we instinctief al. Wat ook erg opmerkelijk is, dat is dat we de ‘mooien’ ook een hoger cijfer geven in een blinde feromonen test. Dat dus betekent: je kunt schoonheid ruiken!

Vergeet niet dat hygiëne nie altijd zo belangrijk was als vandaag, dus het was eerder makkelijker om schoonheid of lelijkheid te ruiken. In plaats van naar een laboratorium te gaan voor een blinde feromonentest, kreeg je in de oudheid elke dag een gratis feromonentest!

In de laatste paar duizend jaar, bleven vrouwen bij breedgeschouderde mannen en mannen maakten baby’s met bekwame vrouwen. Mooi of niet, een man of vrouw moest nuttig zijn. Waarom zou je eerder naar een intelligente man kijken als hij niet kon jagen of hout hakken of het ploegen niet begreep? Het is pas de laatste 150 jaar dat we schoonheid als luxe kunnen veroorloven!

What Kind Of Partner Does Biology Pick For Us?

Ons instinct maakt niet altijd de beste keuze voor ons, in de wereld van vandaag. Door de jaren heen zijn de wensen van mannen en vrouwen maar een beetje veranderd. Instictief speuren mannen nog steeds naar brede heupen en vrouwen naar brede schouders.

Vrouwen evolueren op een volwassen manier: humor (geassocieerd met intelligentie) staat hoog op het vrouwen wensenlijstje, want vandaag zorgt de intelligente man voor alles. Vrouwen kijken naar de houding, om een leider uit te kiezen, iemand ambitieus.
Wikipedia: vrouwen, in doorsnee, zijn vaker aangetrokken tot mannen met een relatief smalle taille, een V-vormige torso, en brede schouders. Vrouwen zijn ook meer aangetrokken tot mannen die langer dan hen zijn en een hoge mate van symmetrie in hun gezicht vertonen, als ook relatief mannelijke gezichtsdimorfie, mannelijke gelaatskenmerken.

Mannen evolueerden in de richting van dieren: het uiterlijk is nog het enige op hun verlanglijstje. Alleen nadat ze hebben geleerd dat ‘wanneer de uiterlijke schoonheid vervaagt, straalt de innerlijke schoonheid nog steeds’ evolueren ze, alleen maar om terug te gaan naar hun oorspronkelijke gedrag tijdens de penopause. Pas daarna gaan mannen vrouwen waarderen die onafhankelijk zijn.
Wikipedia: Onderzoek toont dat heterosexuele mannen zich vooral aangetrokken voelen tot jonge en mooie vrouwen met een lichamelijke symmetrie. In plaats van het te verlagen, heeft de modernisering alleen maar de nadruk verhoogd die mannen leggen op het uiterlijk van vrouwen. Evolutionaire psychologen schrijven deze aantrekkingskracht toe aan een evolutie of het vruchtbaarheidspotentieel in een mogelijke partner.

Je bent er, erg welkom om te reageren op deze blog.
Je kunt mij ook helpen met mijn onderzoek:

Ben je nog steeds op zoek naar een ambitieuze man of een lekkere meid of niet?
Wat zijn jouw wensen in een partner?
Wat is je leeftijd?
Je kunt mij ook anoniem helpen, typ dan het woord anoniem in je bericht, dan is je antwoord niet openbaar.