WAAROM TREF JE TELKENS DE VERKEERDE PARTNER? DEEL 4 EN HOE KUN JIJ DE JUISTE PARTNER VINDEN? DEEL 1

‘Je kunt alleen van een ander houden als je van jezelf houdt’, is BULLSHIT.

Het is een leugen dat jij alleen van een ander kan houden als je eerst van jezelf houdt, het is een mythe die rondverteld wordt en door de herhaling aan kracht wint. Feit is wel dat als jij van jezelf houdt, dat jij bullshit van anderen niet zomaar slikt en daardoor andere en betere keuzes maakt voor hetgeen je wel of niet wilt accepteren. De wijze waarop jij naar jezelf kijkt, is de basis waarop anderen jou beoordelen. In deel 2 is dat duidelijk te lezen hoe snel dat kan gaan.

Jouw zelfbeeld bepaalt wat je wilt aantrekken en jouw zelfbeeld bepaalt wat je uitstraalt en jouw uitstraling bepaalt wat je aantrekt.
Even terug naar deel 1: als jij jezelf een zesje vindt, zal jij alles wat boven je vindt aantrekkelijk vinden en alles eronder minder aantrekkelijk tot helemaal niet. Maar wat nu als jij jezelf een 9 vindt, ook dan wil je geen concessies doen. Of je een zes of een negen bent, dat zit natuurlijk niet alleen in je brein.

Je kunt wel van de ene dag op de andere jezelf beter vinden, maar beter dan wat? Zodra jij jezelf beter vindt dan anderen, ben je hun mindere. Jezelf vergelijken, of met het beste of met het slechtste is altijd slecht voor jou, jij laat jouw zelfbeeld dan afhangen van de buitenwereld. Het plaatje van de poes die in de spiegel een leeuw ziet met de tekst: “het is alleen belangrijk hoe jij jezelf ziet” klopt in hoge mate, maar vergeet niet dat jouw zelfbeeld realistisch moet zijn. (Narcisme of arrogantie ligt op de loer)

Er zijn verschillende manieren om te werken aan je zelfbeeld. De ruimte hierin is beperkt, dus zal ik de volgende keer bij ‘Hoe vind ik de Juiste Partner? Deel 2’ verder ingaan op je zelfbeeld en wat dit veroorzaakt bij potentiële partners. Natuurlijk levert de negen die Ma Flodder wil een ander iemand op dan de negen die Halina Reijn wil.

“Zodra het zelfrespect stijgt, daalt het overgewicht” is een vaak gehoorde uitspraak van Tony Verheij. Het zelfrespect werkt ook op andere gebieden, zoals stoppen met roken (bij voldoende zelfrespect stop je) gezonder leven, meer bewegen, gezonder eten etc. Zodra je zelfrespect stijgt, accepteer je ook niet meer iemand die geen respect heeft voor jou. Zodra jij jezelf op handen draagt, wil jij ook iemand die jou op handen draagt. En wie dat niet doet wordt uiteindelijk vervangen. Groei van zelfrespect zorgt ook voor het verlaten van verkeerde partners.

Jouw uitstraling bepaalt wat je aantrekt. Als jouw zelfrespect stijgt, zal je een ander slag volk aantrekken.

Ondertussen heb je allerlei informatie gelezen op basis waarvan jij jouw mening vormt over anderen en andersom. Soms lees je over de informatie heen, soms zie je het meteen en soms moet je het nog eens lezen. Zo werkt dat ook met bewustzijn, je kunt een inschatting maken van een ander, je kunt het goed hebben en je kunt er faliekant naast zitten. Soms is het een kwestie van uitstralen wat je wilt hebben en de juiste personen zullen daar op triggeren.

Betekent dit dat je voortaan alleen nog maar de Juiste Partner zult aantrekken?

Er is iets meer nodig dan alleen maar het verhogen van je zelfrespect en zoals gezegd zijn er verschillende manieren om dat te doen. Volgende blog meer oplossingen over hoe jij de Juiste Partner vindt en hoe de Juiste Partner jou kan vinden.

Ken jij iemand die baat heeft bij deze informatie? Ken jij iemand die telkens de verkeerde partner aantrekt? Deel deze informatie met hen! Taggen kan erg confronterend zijn, het is wat vriendelijker om met hen deze info in privé te delen of het te delen op je eigen prikbord op Facebook of andere social media.

Dank voor het lezen en delen <3

Tony Verheij