HOE TREK JIJ DE JUISTE PARTNER AAN? DEEL 2

PAS OP! Zelfbeeld BOOSTER! Hoeveel lef heb jij?

Mannen kijken in de spiegel en zien bijna altijd een reden om tevreden te zijn, vrouwen kijken in de spiegel en zien bijna altijd een reden om ontevreden te zijn.
Beiden zien zichzelf niet realistisch en dit zelfbeeld verhoogt of ondermijnt de eigenwaarde. Mannen overschatten zichzelf vaak en vrouwen onderschatten zichzelf.
Jij kunt op realistische wijze jouw zelfbeeld en jouw zelfwaarde verhogen zonder daarmee de waarde van een ander te verlagen.

Hoe kun jij jouw zelfbeeld verhogen zonder arrogant of narcistisch te worden?

Heb jij ooit een compliment gehad van iemand waarvan jij dacht dat het alleen maar vleierij was? En later hoorde jij het vaker tot je begon te geloven dat het inderdaad zo was en nog wat later wist dat dit compliment de waarheid was?

Als iedereen je zegt dat je mooie ogen hebt, dan ga je het op een gegeven moment wel geloven, als iedereen zegt dat je een lelijke neus hebt, dan ga je dat op een gegeven moment ook wel geloven. Hetzelfde geldt niet alleen voor de buitenkant, het geldt ook voor de binnenkant. Je kunt sporten wat je wilt, je kunt sleutelen aan je lichaam wat je wilt, een fijn persoon blijft een fijn persoon, ongeacht hoeveel tijd voorbij gaat.

Wat zeggen jouw vrienden en familie over jou? Wat zijn de kwaliteiten die zij jou toedichten? En zijn er dingen die je aanhoort en niet gelooft en dingen die je aanhoort en wel gelooft?

Heb jij het lef om hieronder 3 kwaliteiten van jou te plaatsen? 3 redenen voor een ander waarom jij de Juiste Partner bent? 3 redenen waarom een ander dankbaar moet zijn om een relatie met jou te beginnen? (Je hoeft geen single te zijn om hier aan mee te doen)
Deel dit bericht en schrijf er 3 kwaliteiten van jou onder en tag jouw familie en vrienden en vraag aan hen om ook 3 kwaliteiten van jou te noemen. Je zult ontdekken dat er verschillende mensen dezelfde kwaliteiten gebruiken om jou te omschrijven.

Misschien zijn er woorden bij zoals anderen jou zien en die jij niet in jezelf ziet. Ook die woorden zijn belangrijk voor jou. Normaal is het huiswerk dat je om 10 kwaliteiten vraagt aan 10 personen die jou het beste kennen, dan heb je een lijst met 100 kwaliteiten, vaak zijn er 3 of 4 woorden die er vaker op staan, iemand die heel zorgzaam is zal dat woord vaker horen dan iemand die het af en toe is.

Wat doe je met de ontvangen woorden?

Je zet de woorden op een rij en die hussel je door elkaar, daardoor kan het gebeuren dat je soms hetzelfde woord achter elkaar hebt. Dat is oké. Je leest aan jezelf de woorden voor en waar jij je zeker over voelt, daarvan zeg jij: ‘ik ben … ‘ en dan noem je die kwaliteit. Als het woord niet lekker voor jou voelt, ga dan niet zeggen: ‘ik ben …’ want dan komt jouw onderbewustzijn in opstand.

Hoe harder jij zegt dat je bijvoorbeeld slim bent, hoe harder jouw onderbewustzijn terug schreeuwt dat je dom bent. Daarom werken affirmaties vaak tegengesteld aan wat je wilt. Jouw onderbewustzijn laat zich niet overschreeuwen door het bewustzijn. De oplossing is dan dat je zegt: ‘mensen die mij kennen zeggen dat ik … ben’ Dat kun je net zo lang doen tot je steeds beter ziet dat jouw omgeving het juist gezien heeft en dat je inderdaad slim bent, dat je inderdaad lief bent, dat je inderdaad mooi bent etc.
En op het moment dat het goed voelt om te zeggen: ‘ik ben …’ dan accepteert jouw onderbewustzijn jouw nieuwe patroon want je onderbewustzijn is het met je eens dat jij die kwaliteit bent.

Je hebt in de praktijk 17 dagen nodig waarin jij regelmatig de woorden van anderen hardop aan jezelf opleest om ervoor te zorgen dat jij jezelf anders gaat zien, dat jij jezelf meer gaat waarderen en je zult ontdekken dat je er een ander slag volk op je afkomt.
Het mooist is als je zorgt voor 100 woorden, dan kun je elke ochtend 25 pakken en vlak voor je slapen gaat opnieuw 25, heb je minder woorden, zorg ervoor dat je meer mensen uitnodigt en meer mensen tagt. Langer dan 17 dagen mag, het doet wonderen voor je zelf, je zelfbeeld, het doet ook wonderen voor je liefdesleven!

Het is niet arrogant om de kwaliteiten die jij bezit vaker aan te horen, veel kwaliteiten die jij bezit, daar ben je aan gewend of zie je zelf niet maar anderen om jou heen wel. Het wordt tijd dat jij eens jezelf op de juiste waarde gaat schatten, dat is ook aantrekkelijk voor de Juiste Partner.

Vandaag is deel 2 wat langer geworden, volgende blog gaat het in Hoe vind ik de Juiste Partner en hoe vindt de Juiste Partner mij? Deel 3 opnieuw over het uiterlijk en hoe jij zekerder van jezelf kunt worden zonder aan jezelf te sleutelen en waarom de uitspraak: ‘ze moeten mij maar nemen zoals ik ben’ funest is voor jou.

Ken jij iemand die wel een zelfbeeld BOOSTER kan gebruiken, deel dan dit bericht op je eigen tijdlijn op Facebook, Twitter of andere social media, schrijf er onder jouw 3 kwaliteiten en nodig hen uit omdat zij jou goed kennen om ook 3 kwaliteiten over jou te noemen. Zeg dat ze de tekst lezen voor ze reageren en je zult ontdekken dat dit ook onbewust uitwerking heeft op hen…