WAAROM TREF JE TELKENS DE VERKEERDE PARTNER? DEEL 3

Prooi trekt roofdieren aan.
Het klinkt misschien niet fijn, maar het is helaas wel zo. Alleen verkeerde partners kiezen voor makkelijke partners, vrijwel altijd treffen mensen met een laag zelfbeeld partners aan die misbruik van hen maken. Een onzekere sterke zoekt vaak een onzekere zwakkere op en helaas gebeurt het ook vaak andersom. Als je zelf niet sterk bent, kun je iemand opzoeken die wel sterk is, als dit gebeurt uit dominantie en onderdanigheid, is dat wat anders dan wanneer dit gebeurt uit Liefde voor elkaar.

Vaak gebeurt het dat de sterkere de zwakkere gaat overheersen, uiteindelijk leidt dit vaak tot een relatie waarin de sterkere het voor het zeggen heeft en vrijwel alles wat de sterkere wil gebeurt en de zwakkere voegt zich daarnaar tot de maat vol is en de zwakkere gaat kiezen voor zichzelf. Als dit gebeurt, werkt een relatie zoals 2 ballonnen in een doos waarbij de sterkere meer ruimte inneemt dan de zwakkere. Als de zwakkere meer ruimte voor zichzelf wil, zal dit spanning opleveren bij de ander, die voelt dan dat er vrijheden worden ontnomen, dit levert vaak strijd op, maar dat hoeft niet.

Een sterke kan ook de kracht in de ander zien en kan proberen deze naar hun eigen niveau te tillen, het is ook mogelijk dat de lievere de sterkere ‘temt’ uit Liefde voor elkaar. Op deze manier wordt de ruimte die beiden hebben genormaliseerd en kom je op hetzelfde niveau. Het komt soms ook voor dat iemand kwaliteiten in jou ziet die je zelf nog niet ziet, dan kun je dit beeld dat anderen hebben van jou afwijzen, maar als jij dit beeld accepteert, zal jij deze persoon waarschijnlijk ook worden. Kortom: je kunt binnen een relatie nog groeien naar de persoon die de ander in jou ziet.

Afgelopen donderdag sprak ik met iemand over de serie ‘waarom tref je telkens de verkeerde partner?’ en hij zei dat zijn zus telkens rotzakken trof maar dat ze nu een geweldig iemand gevonden had en daar al een beste tijd erg gelukkig mee was. Toen vroeg ik: is haar eigenwaarde verbeterd voordat zij deze topper gevonden had? En hij knikte heftig…
Zo simpel kan het soms zijn!

Jouw uitstraling bepaalt wat jij aantrekt, jouw uitstraling bepaalt ook wat je afstoot.

In deel 1 schreef ik : “Als je zelf een zeven bent zal je aantrekkelijk gevonden worden door een zesje maar zal een negen niet naar jou omkijken.” De vraag is natuurlijk: wie bepaalt dat jij een zeven bent? En wat kun jij doen om dit te veranderen? Hoe kun jij van kat naar leeuw gaan zonder dat het voor anderen bedreigend wordt? Hoe kun jij ervoor zorgen dat je een ander publiek gaat trekken? Hoe kun jij jouw uitstraling wijzigen om de Juiste Partner aan te trekken?

Oplossingen volgen in deel 4. Belangrijk is wel dat je de informatie in deel 1-3 in je opneemt, zodat jij de situaties gaat herkennen en erkennen. Je kunt niet veranderen wat je niet ziet…

Ken jij iemand die baat heeft bij deze informatie? Ken jij iemand die telkens de verkeerde partner aantrekt? Deel deze informatie met hen! Taggen kan erg confronterend zijn, het is wat vriendelijker om met hen deze info in privé te delen of het te delen op je eigen prikbord op Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter.