WAAROM TREF JE TELKENS DE VERKEERDE PARTNER? DEEL 2

Je kunt aan 2 dingen wat veranderen, jouw uitstraling en hetgeen je aantrekkelijk vindt.

Als je valt op leiderstypes, kun je wel gaan kiezen voor een watje, omdat dit veiliger is voor jou, maar uiteindelijk zal het watje (door besluiteloosheid van jouw kant of jouw angst voor keuzes) zich ontpoppen als leider, zal jij de leidersrol op je nemen, je bent ongelukkig met dit watje of je komt uiteindelijk tot de conclusie dat je toch niet bij elkaar zou moeten zijn en gaat weer op zoek naar hetgeen je wel aantrekkelijk vindt. Veilig is een slechte keuze, ook dan heb je een verkeerde partner.

Maar bij het veranderen van je interesses kun je denken een ander soort partner te vinden, zo zal een motorrijder een iets andere uitstraling hebben als een mountainbiker, toch kunnen zij hetzelfde karakter hebben, daarnaast wijst de praktijk uit dat jouw kern niet of nauwelijks verandert wanneer je jouw interesses verandert, kortom: je blijft toch naar eenzelfde persoon kijken, alleen is nu de verpakking iets anders, ook al lijkt de uitstraling anders, het is nog steeds hetzelfde type.

Wat wel werkt is het veranderen van je uitstraling. Nu is het alleen zo dat als je de vrucht van De Boom Des Levens gaat veranderen, bijvoorbeeld: jij wilt een gele vrucht in plaats van een groene vrucht, dan ben jij de rest van jouw leven bezig om de groene vrucht te veranderen naar een gele vrucht. Je bent druk bezig om het resultaat te veranderen. Dit is erg vermoeiend. Je kunt beter ervoor zorgen dat de vrucht direct de kleur is die jij wilt. Daarnaast: iedereen ziet dat de vrucht groen was en dat jij bezig bent je anders voor te doen dan je bent. Het enige dat echt helpt is de wortel aan te pakken. Don’t change the fruits, change the roots.


Je kunt niet bewust uitstralen wat je wilt, je kunt mensen wel een bepaalde dunk geven, toch verraadt iedereen zich dankzij hun zelfbeeld heel snel, vrouwen pikken beter en sneller op hoe iemand over zichzelf denkt, mannen kunnen dat aanleren. Net zoals mensen zien dat je bezig bent wat aan het eindresultaat te veranderen, zo zal iedereen telkens haarfijn opmerken hoe jij werkelijk over jezelf denkt. Jouw zelfbeeld wordt het beeld dat de ander onbewust van jou opmerkt en zal in hun brein worden geprojecteerd als ‘de waarheid’.

Als je naar iemand kijkt die over straat loopt, dan heeft jouw brein binnen 1 seconde al een mening gevormd, na 3 seconden heb je al zoveel informatie dat de mening al bijna waarheid is en na 10 seconden is het al niet meer mogelijk om de waarheid nog te zien, jouw brein laat jou –net als met verliefdheid- alleen nog maar zien dat jouw beeld bevestigt. Als jij zo snel bent met je oordeel over een ander, denk je niet dat de ander net zo snel is met een oordeel over jou?

Yep, zoals jij naar anderen kijkt, zo kijken anderen naar jou…

Prooi trekt roofdieren aan, wil jij weten hoe jij de juiste partner aantrekt? Wil jij aanvoelen of de ander wel is hoe die ander zich voordoet? Daar ga ik in deel 3 verder op in, in de volgende blog.
Delen mag!