WAAROM TREF JE TELKENS DE VERKEERDE PARTNER? DEEL 1

Wat zorgt ervoor dat je telkens de verkeerde aantrekt?
Yep, aantrekt…
Jij straalt iets uit waar de ander op af komt en de ander straalt iets uit waar jij op af komt.

Soms is dat omdat je een gevoel hebt van saamhorigheid, de ander heeft een gevoel van herkenbaarheid in zich.
Dat is bij 54,6% van de mensen zo, zij zoeken iemand die vergelijkbaar als zijzelf zijn.

De andere 45,4% zoekt juist naar iemand die tegengesteld aan hen is.
Natuurlijk is het geen dag en nacht, maar terwijl een bankzitter een sportief persoon wel aantrekkelijk kan vinden, zal dat andersom zelden het geval zijn.

Als je zelf een zeven bent zal je aantrekkelijk gevonden worden door een zesje maar zal een negen niet naar jou omkijken.
Als iemand moeite voor jou wil doen door zich beter voor te doen, dan schaalt deze persoon zichzelf dus lager in dan jou, als deze persoon namelijk zeker zou zijn van zichzelf, kan deze persoon gewoon zichzelf blijven. Het gevoel niet goed genoeg te zijn, is meestal de basis om zichzelf beter voor te doen.

Iemand vindt jou aantrekkelijk, hoe jonger je bent, hoe belangrijker het uiterlijk is, naarmate je ouder wordt zal je steeds meer gaan kijken naar andere kwaliteiten van een persoon, tenzij je man bent natuurlijk, deze blijven hun hele leven vooral naar de buitenkant kijken terwijl de vrouw steeds meer de binnenkant gaat waarderen.

Aantrekkingskracht is meestal gebaseerd op biologie, ons instinct heeft al iemand uitgezocht voordat we het vaak in de gaten hebben, er worden allerlei stoffen geproduceerd die ons verliefd maken, we zijn daardoor blind voor het geheel van deze persoon, we zien alleen wat we willen zien.

Deze tunnelvisie is geweldig als je De Juiste Partner gevonden hebt, maar funest als je de verkeerde treft. Soms denk je achteraf pas ‘wat zag ik eigenlijk in deze persoon’? En dan begrijp je ineens alle waarschuwingen van vrienden en familie, die zagen allang wat jij al die tijd niet zag. Je zag het niet omdat het er niet was, je zag het niet omdat jouw brein dat stukje informatie niet toonde. Jouw ogen bepalen niet wat je ziet, jouw brein bepaalt wat jouw ogen zien.

Dus ondanks dat je dit weet, is het mogelijk dat je een nieuwe partner treft, weer hartstikke verliefd wordt om er vervolgens achter te komen dat deze persoon aan de binnenkant net zo is als je ex, alleen de verpakking was wat anders. En je neemt je voor dat het de volgende keer anders gaat en je zoekt iemand die totaal niet lijkt op je exen, wordt verliefd om er vervolgens achter te komen dat alleen de verpakking anders was etc. etc.

Hoe kom jij nu uit deze cirkel? En hoe komt het dat je niet leert van je vorige verkeerde keuzes? Of dat je er wel van leert maar dat het daarna toch weer naar hetzelfde resultaat leidt?

Volgende blog ga ik in op deze vragen en meer.
Ken je iemand die wat heeft aan deze informatie, deel het dan met hen of deel het op je eigen tijdlijn op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of wat anders, dat is vriendelijker dan taggen 😉