IS VREEMDGAAN TE VOORKOMEN?

Vraag: waarom gaat mijn partner vreemd? Waarom kan iemand niet van mij houden zoals eerder? Kan ik vreemdgaan voorkomen?

Antwoord:

De ander maakt keuzes, of je nu wel of niet de liefde bedrijft, of je de ander verwelkomt of niet met open armen verwelkomt, of je aantrekkelijk bent voor de ander of niet of aantrekkelijk blijft of niet, het is altijd de andere die een keuze maakt om vreemd te gaan of niet.
Vreemdgaan is eigenlijk een interne dialoog die weinig met jou te maken heeft.
Wat de reden ook is, wat de verontschuldigingen ook zijn: de keuze wordt gemaakt door de bedrieger.
Als iemand ervoor kiest om vreemd te gaan, wordt tegelijkertijd gekozen om niet trouw te blijven.
Wanneer iemand die keuze maakt, bewust of niet, is er niets dat je kunt doen om die beslissing te veranderen, wanneer iemand van plan is om dingen in het geheim te doen, zal deze persoon het altijd in het geheim kunnen doen, je kunt dat niet mee stoppen.

Hoe ontstaat dit vreemdgaan?
Met het eerste Liefdeslevel zijn er chemicaliën vrijgekomen in je hersenen en bloedbaan die je verliefd maken, deze chemicaliën blokkeren ook je redeneren / nadenken en creëren een tunnelvisie. Je kunt alleen zien wat goed, geweldig en speciaal is aan de ander. Mensen gaan meestal niet vreemd op het eerste Liefdes Level, zelden op het derde Liefdeslevel en nooit op het vierde en vijfde Liefdeslevel.
Hoeveel verliefd je ook bent, (in het tweede Liefdeslevel wordt je verliefdheid op een lager niveau gehandhaafd) er komt een tijd dat je serotonineniveau weer normaal wordt en je beter in staat bent om je partner te zien voor wie ze werkelijk zijn.
Het maakt het makkelijker om te kijken naar wat niet goed is aan de ander en om te focussen op wat niet werkt en op die manier zal je lichaam minder chemicaliën produceren die daarvoor bedoeld en nodig zijn om je Liefdesverbinding op gang te houden!
Het komt allemaal neer op biologie en scheikunde!

Wanneer jouw hersenen weten dat je sowieso op zoek bent naar een andere partner, zal jouw lichaam bijvoorbeeld minder oxytocine produceren om de klap te verzachten, maar als jouw lichaam minder oxytocine produceert, wordt je minder betrouwbaar, minder loyaal, minder gehecht waardoor het gemakkelijker is om vreemd te gaan, gemakkelijker om voor altijd te vertrekken. Kort gezegd: jouw gedachten beheersen gedeeltelijk de hoeveelheid en het mengsel van chemicaliën die vrijkomen in uw hersenen en lichaam. Zelfs als je niet van plan bent om ooit vreemd te gaan: je verlaagt de barrière door negatief te denken over je partner.
Je lichaam is ondergeschikt aan je onderbewustzijn, daarom kun je dit proces omkeren door opzettelijk je gedachten te richten op redenen om dankbaar voor te zijn met en in je partner, wat goed is, geweldig en speciaal aan je partner.

Dus je kunt vreemdgaan voorkomen door voortdurend voor elkaar te kiezen, door je waardering voor elkaar en je relatie uit te drukken, door je niveaus van oxytocine te verhogen, door samen herinneringen te maken, door je Liefdesband sterker te maken dan al het andere van de buitenwereld. Laat je partner er een gewoonte van maken dagelijks 5 van je kwaliteiten te zeggen of dagelijks 5 dingen te vermelden waarom ze dankbaar voor je zijn.
Dat betekent niet dat je alles hoeft te doen wat de ander wil, het betekent dat je opzettelijk kiest om je Liefdesverbinding te versterken, je relatie te versterken, je te concentreren op de dingen waar je blij mee bent en dankbaar voor kunt zijn.

En nee, je hoeft niet alleen te kijken met een roze bril, zelfs zonder deze kun je waarschijnlijk zien waarom je ooit verliefd bent geworden op de eerste plaats. Romantische liefde vereist wederkerigheid, wanneer een van de twee geen Liefde terug voelt, zal ontevredenheid automatisch plaatsvinden en dit kan het vreemdgaan rechtvaardigen. Wees je ervan bewust dat er verschillende vormen zijn van het uiten van liefde, niet iedereen begrijpt jouw liefdestaal, niet iedereen is blij met de manier waarop jij jouw liefde uitdrukt, er zijn mensen die willen wel 1000 zoete woordjes ruilen voor 10 minuten echte aandacht of 1000 uren echte aandacht te ruilen voor een geweldige knuffel van 5 minuten. Als je langs elkaar heen praat, als je problemen hebt om met elkaar te communiceren, kan ik je daarbij helpen.

Veel relaties hebben alleen wat extra begrip voor elkaar nodig en een kleine verbetering in de communicatie is voldoende voor een gezonde relatie in plaats van vreemdgaan of de ander de schuld geven.
Hoe geweldig de lijm ook is, de scheur zal altijd zichtbaar zijn.
Wees eerlijk tegenover elkaar, druk je verwachtingen uit, want het is beter om uit elkaar te gaan (zelfs ik denk dat) dan om vreemd te gaan, omdat het eindresultaat (uit elkaar gaan) hetzelfde is, het is gewoon een lelijkere breuk.

Zelfs als je niet van plan bent om uit elkaar te gaan, zal je lichaam, je hart en je ziel, zodra je vreemd gaat, minder hechten aan je oude partner dan daarvoor.
Zelfs de biologie en scheikunde is ondergeschikt aan het enige dat zowel Ware Liefde als vreemdgaan veroorzaakt: de keuze voor elkaar …

Weet je iemand die deze informatie wel kan gebruiken, deel dan deze informatie met hen op een vriendelijke manier, zoals het delen op je Facebook of andere social media.

Heb je een vraag, stel deze dan en dan wordt het de volgende keer in een blogvorm beantwoord.