Verkrachting Op Afstand?

BRUSSEL - Een 25-jarige man die meisjes via sociale media afperste en via chantage dwong tot seksuele handelingen, is in Brussel veroordeeld voor verkrachting. Hij heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van vijf jaar. Ook moet hij zich laten behandelen door een psychiater.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie Ⓒ HOLLANDSE HOOGTE


De man viel al vijf jaar lang meisjes lastig via internet. Daarbij gebruikte hij zeker drie nepprofielen op Facebook. Zijn jongste slachtoffer was slechts 13 jaar oud.

Nadat meisjes hem enigszins erotische beelden stuurden, begon hij hen aan te zetten steeds verder te gaan. Als ze weigerden, dreigde hij foto’s of video’s van de meisjes online te zetten. Sommige meisjes waren daar zo bang voor, dat ze deden wat hij zei.

Dit tot grote woede van de rechter, in de zaak tegen de man. De Belg stond terecht voor aanranding van de eerbaarheid, het aanzetten tot ontucht en verschillende andere misdrijven, waaronder verkrachting. Uiteindelijk werd hij veroordeeld voor verkrachting, omdat hij meisjes aanzette tot seksuele penetratie zonder toestemming.

„Ook al was er geen lichamelijk contact, het was een verkrachting”, zegt de voorzitter van de rechtbank tegen vrt.be. De man krijgt vijf jaar cel voorwaardelijk, met enkele voorwaarden. Zo moet hij in behandeling bij een psychiater. 
Bovenstaand artikel is geleend van Telegraaf.nl


Doctor Love Tony Verheij reageert:
De rechter zegt: „Ook al was er geen lichamelijk contact, het was een verkrachting”
Juridisch is 'verkrachting' in het wetboek geclassificeerd en duidelijk omschreven.
Maar de rechter heeft de mogelijkheid om de omschrijving te verruimen en dat is nu gebeurd.

EINDELIJK! Het werd eens tijd dat dit soort smeerlappen worden opgespoord en aangepakt!

Wat vind jij?
Is op afstand iemand dwingen tot sexuele handelingen altijd verkrachting of niet?