HOE TREK JIJ DE JUISTE PARTNER AAN? DEEL 3

Hoe vind jij de Juiste Partner en hoe vindt de Juiste Partner jou?

In de huidige maatschappij is uiterlijk steeds belangrijker, mensen accepteren waardeloze figuren die hun tv vullen alleen op basis van uiterlijk. Yep, dit is een waarde oordeel, ik luister liever naar Oprah, Nelson en Maya dan naar Kim en Barbie, de schoonheid van Oprah, Nelson en Maya gaat niet verloren, ook al zijn Nelson en Maya er inmiddels niet meer…

Naarmate de tijd verstrijkt, zal ook de buitenkant van iedereen veranderen. Als je eenmaal gerimpeld bent, ziet niemand meer hoe je er ooit uitzag. Je zou verwachten dat een man van 50 en een vrouw van 50 inmiddels beoordeeld worden op hun kwaliteiten maar dat is helaas niet zo.
Vrouwen blijven beoordeeld worden op hun buitenkant, in de huidige westerse maatschappij. Mannen worden meer beoordeeld op hetgeen zij tot dan toe maatschappelijk gepresteerd hebben.

Maar de buitenkant zegt niet wie jij bent, de buitenkant geeft wel enigszins aan hoeveel zelfrespect je hebt, of je discipline hebt en hoe je in je vel zit.

Maar de buitenkant went, hoe mooi of hoe lelijk je ook bent naar de maatstaven van de hedendaagse maatschappij. Dat betekent dat je pas ontdekt dat er geweldige mensen rondlopen nadat je niet meer ziet dat hun uiterlijk niet zo geweldig is. Als je van iemand houdt, maakt het minder uit hoe die persoon er uit ziet.

Kortom, er komt een moment dat jij jouw kwaliteiten (Deel 2 Hoe vind jij de Juiste Partner en hoe vindt de Juiste Partner jou?) nodig hebt. Als je mooi bent, komt er een tijd dat een ander is uitgekeken op de buitenkant en wil de ander graag inhoud zien en als je buitenkant niet mooi is, komt er een tijd dat een ander is uitgekeken op de buitenkant en wil de ander graag inhoud zien...

Ik zeg vaak: de meeste datingtips zorgen ervoor dat iemand eenzaam sterft. Want de aandacht gaat naar het opvoeren van een toneelstukje, als de ander het toneelstukje doorziet moet er voor een ander weer een nieuw toneelstukje worden opgevoerd en opnieuw en opnieuw.
Het gaat om de eigen kwaliteiten doe ervoor zorgen of je iemand aantrekt maar ook of iemand bij je blijft.

Maar jij wilt niet zomaar iemand aantrekken, jij wilt de Liefde van jouw leven aantrekken. Toch? Jij zult die niet aantrekken met een toneelstukje. Of die persoon al snel verliezen of die persoon hevig teleurstellen. Het gaat er om wie jij bent, niet hoe jij er uitziet, als je gelukkig oud wil worden met iemand, stel je andere eisen dan alleen maar het uiterlijk.

Daarnaast: als jij eisen stelt aan het uiterlijk en de ander ook, wie gaat dan als eerste op zoek naar een ander die nog wel voldoet aan de eisen?

Zelfvertrouwen over wie je bent en waar je naar toe gaat is sexier dan de buitenkant. Een gelukkige vrouw of man is een aantrekkelijke vrouw of man. Het is makkelijk verliefd te worden tijdens vakantie, niet alleen omdat jij lekkerder in je vel zit maar ook omdat de ander lekkerder in het veel zit.

En daarmee kom ik terug op de eerste zin van Deel 4: Waarom tref ik telkens de verkeerde partner / Deel 1: Hoe trek ik de Juiste Partner aan? : Het is bullshit dat je alleen van een ander kunt houden als je eerst van jezelf houdt, maar het doet wonderen voor je uitstraling! En je uitstraling bepaalt wat je aantrekt, dus kijk naar jezelf, kijk naar je eigen kwaliteiten, realistisch zonder arrogantie of narcisme, en je zult een ander publiek aantrekken!

Als je vragen hebt over Liefde of jouw relatie kun je deze stellen per mail en als je vraag interessant genoeg is voor anderen zal ik de vraag en antwoord als blog hier plaatsen. Je bent dan uiteraard wel volledig anoniem.

Dank voor het lezen en het delen..

Tony Verheij