WAAROM KRIJG JE GEEN TWEEDE KANS VOOR EEN EERSTE INDRUK?

Het kost maar 3 seconden om iemand in te schatten. Dat betekent dat de eerste indruk in de eerste 3 seconden cruciaal zijn. Daarna wil je brein alleen nog maar gelijk hebben en zal beginnen te zoeken naar bevestiging van je oorspronkelijke gedachte.
Eng, of niet?
Slechts 3 seconden en iemand heeft een bijna onuitwisbare indruk. Jij over iemand anders of iemand anders over JOU. Maar waarom serveren vrouwen een man af in de eerste 3 seconden en waarom zijn mannen extra geïnteresseerd in een vrouw na de eerste 3 seconden?
Het kost slechts 3 seconden om jezelf te naaien of 3 seconden om te naaien…

Why the first impression is so important

Aantrekkingskracht is voornamelijk een kwestie van instinct, omdat wanneer je de ander voor het eerst ziet (voelt, hoort, ruikt, leest of aanraakt) reageert jouw instinct in een fractie van een seconde. Omdat jouw reptielenbrein een stuk sneller denkt dan je bewegingsbrein, je emotionele brein of je rationele brein, heeft je reptielenbrein meestal al een keuze gemaakt voor je zelfs nog maar de tijd had om na te denken. Je kunt een geweldige partner afserveren omdat je reptielenbrein denkt dat er een luchtje aan zit.

Je instinct is dominant, daarna komt je bewegingsbrein, daarna je emotionele centrum en veel later komt je denkend vermogen, waar je gewoonlijk je instinct probeert te rationaliseren. Omdat je brein ervan houdt om gelijk te krijgen, stop je met het kijken naar de ander, in plaats daarvan maak je in je hoofd een plaatje van de ander dat je over de ander heen plakt, wat alles blokt dat afwijkt van jouw eerste oorspronkelijke gedachte.

Dit is niet altijd zo, maar als je denkt dat iemand een slecht persoon is en deze persoon doet it=ets doed, zul je automatisch slechte redenen bedenken waarom deze persoon iets goeds heeft gedaan: ‘ hij doet het alleen ojm een wit voetje te halen’ ‘Zij loopt te pochen dat ze geld heeft om weg te geven aan goede doelen, het is waarschijnlijk toch het geld van haar echtgenoot‘ etc.

Of wanneer je denkt dat iemand een goed persoon is, bedek je alle slechte acties met de mantel der Liefde: ‘misschien had hij een slechte dag‘ ‘Het is vanwege haar slechte jeugd’ or je weigert de werkelijkheid te zien: ‘mijn kind zou zoiets nooit doen‘ en hoe meer je van hen houdt, hoe meer je ervoor kiest hen te vergeven.

Welke gedachten je hebt over iemand: je brein zal alleen datgene tonen of aandacht besteden aan datgene wat bevestigt wat je gelooft over deze persoon.

Nu terug naar het krijgen van DIE ENE die jij wilt.
Je kunt het beste jouw eerste indruk een goede indruk maken. Jij wordt altijd beoordeeld door hun zintuigen en jij beoordeelt altijd anderen door jouw zintuigen. Je hoeft je niet te schamen dat je anderen beoordeeld op basis van de buitenkant, dat noemen we natuurlijke selectie.

Je ben niet genaaid als je de eerste indruk verneukt, het kost alleen een beetje meer moeite om hun eerste indruk en de daaropvolgende gedachte en conclusie te veranderen…

Lees de overige blogs voor de stappen om je eerste indruk te verbeteren want:
~je hebt een 3 seconden kans voor een eerste indruk~ Tony Verheij