HOE BLIJFT JOUW RELATIE SPRANKELEND?

Het huis was nog nooit zo schoon als op de dagen dat je je sleutels hebt gekregen 😉
En nadat je bent ingetrokken, zet je alles op de plek, geef jij je oude spullen een plaats, sommige dingen bewaar je op zolder, soms vind je spullen terug die je vergeten was dat je ze ook nog had! En alle nieuwe dingen geef je een plaats in zicht. Het is opwindend en als je op je werk bent, kun je niet wachten om terug te gaan naar huis, je bent zo blij met een plek die je de jouwe kunt noemen. En dan ... onderhoud ...
 
Wanneer je thuiskomt van je werk, zie je het gazon dat nog moet worden gemaaid, je komt het huis binnen en ziet dat alles hetzelfde is, elke dag is hetzelfde, je springt op de bank en hoewel het vertrouwd aanvoelt, word je moe van altijd op dezelfde plek zitten, zie je de spinnenwebben hangen aan het plafond en de verf is gebarsten en droog.
En na een tijdje blijf je een beetje langer op je werk, want daar waarderen de mensen je en zorgen ze ervoor dat je je beter voelt dan naar huis te gaan waar alles een sleur is geworden.
Je begint te vergeten waarom je het huis in de eerste plaats hebt gekocht en gaat op zoek naar een ander huis met meer ruimte, minder onderhoud, meer, beter, groter, gemakkelijker etc.
Hetzelfde geldt voor daten en het aangaan van een relatie!
Als je blijft doen wat je de eerste weken hebt gedaan, blijft je huis schoon, pas geschilderd en blijft je relatie ook vers.
 
Eerst stop je jouw oude shit (je programmering / je echte jij) op zolder, het is niet de bedoeling dat het ooit nog eens opduikt, dan geef jij je vertrouwde oude dingen een plaats in je relatie, dit zijn je gewoonten en je comfortzone en jij houdt je nieuwe kijk op het leven in zicht, of het nu komt door je verliefd zijn of omdat je nieuwe partner je ogen heeft geopend voor iets nieuws.
En dan ... onderhoud ...
 
Wanneer je de ander als vanzelfsprekend gaat beschouwen, zal de verf zijn kleur verliezen, je went aan elkaar, de Liefde bedrijven verandert in seks en elke dag zal meer van hetzelfde zijn...
Romantische liefde heeft wederkerigheid nodig!
(Wederkerigheid: de ander gelukkig maken, zal jou heel gelukkig maken, NIET andersom!)
 
Als jij gaat kijken naar spinnenwebben, ZULLEN ze verschijnen, wacht lang genoeg en je zit er onder, je kunt klagen over spinnenwebben, je kunt wachten tot je partner wat schoonmaakt, maait, schildert, maar waarom loop je zelf niet rond met een plumeau en een kwast?
Waarom zou je alleen maar 'schoonmaken of mooi aankleden' voor daten en verleiden?
JIJ kunt jouw relatie elke dag opwindend maken!
 
 
En ja, als je de chemie LAAT slijten en verslijten, DAN worden anderen interessant. In mijn boek 'De Chemie Van Liefde' is er een heel hoofdstuk dat gaat over hormonen, neurotransmitters en chemie en ik kan je nu al verklappen: ja, verliefdheid (chemicaliën) verdwijnt ALS je het toelaat.
 
Maar er is een eenvoudige oplossing om verliefd te blijven: onthoud elke dag waarom je verliefd bent geworden, richt je op de kwaliteiten van je partner (vergeet niet om hen te vertellen waarom ze zo speciaal voor je zijn) en wees niet bang om een overall te dragen en je handen vuil te maken: DOE HET ONDERHOUD!
Luister naar waar je partner over klaagt, want dat is wat ze van je willen: GEEF HET HEN!
 
Geef je partner onderhoud: geef je partner je onverdeelde aandacht, een cadeautje, lieve woorden, warmte of hulp en wees niet bang om te vragen wat je nodig hebt; hinten is NIET de beste manier om te 'vragen en je zult ontvangen'.
Doe jouw deel van het onderhoud voordat jij of jouw partner een loodgieter inhuurt of iemand op zoek gaat naar een ander huis.
En ja, er zijn ook oplossingen voor partners die ontvangen maar niet beantwoorden: zie hoofdstuk 10: ZielenSex: dechemievanliefde.nl
Tussen haakjes: alle koppels die ik interviewde en die meer dan 50 jaar samen waren en nog steeds erg verliefd waren, zeiden dat het doen van het onderhoud heel, heel erg lonend is <3

Een gezonde, liefdevolle, duurzame relatie hangt ervan af ...
 
Deel dit bericht als jij weet dat jij anderen daarmee kunt helpen.