Je bent op deze pagina vanwege de ​lezing op de Vrij Leven Beurs van Tony of mijn zeepkist bij de Agorisme dag.

​Het is niet de bedoeling om mensen door te sturen naar deze pagina die niet zelf bij de lezing zijn geweest!

Het is prima als je mensen die een stychtyng willen oprichten doorstuurt naar mij, dan kan ik zelf bepalen of ik deze personen toegang geef tot deze informatie.
En dan kan ik hen ook helpen bij eventuele vragen die zij hebben die hieronder niet beantwoord worden.


Dit is het pad naar jouw eigen st​ychtyng:

1: je vult de formulieren in, kopie ID erbij.

2: de notaris schrijft je ​stychtyng in bij de KvK. Na check naar de naam en naar jou als persoon.

3: de Belastingdienst bepaalt of je ​stychtyng een administratie moet voeren. 


Zoals gezegd ben ik door nogal unieke omstandigheden in een situatie beland waarbij ik geen andere mogelijkheid had dan gebruik te maken van het systeem.
Met dank aan de Belastingdienst hoeft er ineens veel minder of zelfs geen belasting meer te worden betaald!


DISCLAIMER: allereerst wil ik duidelijk maken dat je niet wordt uitgenodigd om maar iets illegaals te doen! Het gaat er juist om dat je gebruik maakt van het systeem en op creatieve wijze binnen de lijntjes van de wet kleurt!
Het heeft geen enkele nut om

onderstaande informatie te lezen

en er niets mee te doen.


​Je programmeert je onderbewustzijn namelijk dat je informatie tot je neemt en er niets mee doet, dat betekent dat je de volgende keer weer geen stappen gaat nemen, maar in plaats daarvan weer op zoek gaat naar nog meer informatie.
Je kunt niet een betrouwbaar persoon zijn en de afspraken met jezelf niet nakomen.
​Je onderbewustzijn leest mee, als je niet van plan bent om een stichting op te richten, stop dan met lezen en ga iets anders doen,omdat je anders bewijst aan je onderbewustzijn dat jouw woorden en daden niet met elkaar overeenkomen.

In Twente hebben een mooi gezegde: actions speak louder than words!


​Normaal gesproken worden ​stychtyngen opgericht voor een ideëel doel.
Of door mensen met geld met de bedoeling om dit geld zo fiscaal gunstig te verdelen of te behouden.
In dit geval is het ook de bedoeling om geld te verdelen onder de armen, alleen zijn het in dit geval jouw rechterarm en jouw linkerarm, of de armen van je erfgenamen...


Als je advies gaat vragen aan je eigen notaris, zal deze jou waarschijnlijk vertellen dat er van alles en nog wat niet mogelijk is.
Dat is te wijten aan tunnelvisie!
De informatie hieronder is legaal en zelfs simpel uit te voeren.
Je moet alleen niet aan een blinde vragen om jou de weg te wijzen!


Vergelijkbaar met de grootste controleurs van de Belastingdienst, dat zijn niet de belastinginspecteurs, de grootste groep mensen in dienst van de Belastingdienst, dat is je eigen boekhouder of accountant!
​Als er iemand bang is voor de Belastingdienst en alles in het werk stelt om te voorkomen dat je ook maar iets buiten de lijntjes kleurt, of er zelfs maar in de buurt komt van een lijntje, dan is het wel deze beroepsgroep.
Daarnaast is het ook niet handig om advies te vragen aan mensen op een terrein waarvan ze alleen maar de nadelen kunnen zien en totaal geen ervaring hebben met de voordelen ervan.


Het is daardoor ook niet verstandig om je accountant in te lichten over je stychtyng.
Iets over slapende honden... 

Sommigen hebben na de lezing meteen actie ondernomen en de papieren direct ingevuld, anderen hebben de formulieren meegenomen, ​maar velen hebben de actie ondernomen dat zij op deze pagina terecht kwamen.

En dat betekent dat je al een stap verder bent, je communiceert namelijk dat je bereid bent tot actie.
Uiteindelijk wordt de race altijd gewonnen door degenen die er aan mee doen.

​Het kan ook zijn dat je niet aan de race hoeft mee te doen, als je bijvoorbeeld geen inkomensstroom of vermogen hebt, of je gaat uitschrijven uit Nederland, dan heeft het niet zoveel nut om een ​stychtyng te openen.
Hoewel het verleidelijk is om dingen te delen uit deze pagina, wil ik je vragen om de pagina niet openbaar te delen op social media of te delen met anderen​.
Deze pagina is uitsluitend voor degene die ​er zelf bij zijn geweest en de context ook begrijpen. Het is ook niet handig om mensen een pagina over zwemmen te geven en ze daarna in het water te gooien, ​om optimaal gebruik te maken van het systeem heb je iets meer nodig dan alleen deze pagina.
Daarnaast wil ik niet dat de Belastingdienst bijvoorbeeld mijn familie gaat lastig vallen, aangezien ze mij niet kunnen aanpakken.
Kortom: er zijn redenen waarom deze informatie op een geheime pagina staat...
​Je kunt een eenmans​stychtyng oprichten, je hebt dus geen anderen nodig.


Voor de notaris jouw ​stychtyng inschrijft bij de KvK, wordt gecheckt of de naam die je gebruiken wilt, al in gebruik is of niet.
​Ook word jij als bestuurder gecheckt voor de ​stychtyng ingeschreven wordt.
​Zelfs als deze bestuurder een veroordeling heeft​, is het aan de notaris zelf om te bepalen of de bestuurder wordt goedgekeurd.


De naam van je ​stychtyng ​kun je later nog wijzigen, door het wijzigen van de statuten, dit gaat wel via de notaris, daar zitten dus kosten aan verbonden.
Je kunt uiteraard een andere naam voeren dan de officiële naam van de ​stychtyng, zo gebruik ik zelf zowel ​stychtyng als foundation in de naam.


Een stychtyng mag winst maken, ook al maak je een miljoen winst per jaar, dat is helemaal prima, je mag alleen niet winst als oogmerk hebben.


De ​stychtyng heeft een eigen bankrekening, inkomsten en uitgaven.
Deze inkomsten en uitgaven hebben niets te maken met de inkomsten en uitgaven van de bestuurder!


Het is mogelijk om een uitkering te hebben zonder dat de inkomsten van de ​stychtyng invloed heeft op jouw huursubsidie.
Uiteraard kan de uitkerende instantie jou wel vragen gaan stellen als bijvoorbeeld de ​stychtyng jouw huis en vaste lasten en boodschappen betaalt.
Dat heb je uiteraard niet als je in loondienst bent, zzp'er, ondernemer, etc.


De omschrijving van het doel van de ​stychtyng en de werkzaamheden is cruciaal!
Op basis van deze gegevens gaat de Belastingdienst bepalen of jij een administratie moet voeren.


Na de lezing heb ik mensen geholpen met het verzinnen van een naam, het doel van de ​stychtyng en de werkzaamheden daarin.
Als je dat ook wilt, ben ik (inmiddels tegen een klein bedrag per uur) daarvoor beschikbaar voor je.


In 2017 richtte ik een stychtyng op met als doel om mensen kennis te laten maken met kunst en natuur.
Mijn ex verkocht haar kunst onder die noemer, organiseerde evenementen en om mensen 'kennis te laten maken met de natuur' kocht ik caravans in Giethoorn en deze verhuurde ik.
​De gemiddelde winst per caravan was tussen de 5000 en 9000 euro per jaar.
En het valt perfect onder de noemer: mensen kennis laten maken met de natuur.
En zij had als bestuurder geen enkel probleem met haar Wajong uitkering.


Als de Belastingdienst op basis van jouw informatie besluit dat je een administratie moet voeren, dan kun je beter de ​stychtyng weer uitschrijven en een nieuwe ​​stychtyng aanvragen met andere omschrijving van doel en werkzaamheden.
Een jaarrekening kost al gauw 1200 euro, zelfs als de ​​stychtyng nog geen 100 euro heeft omgezet dat jaar, daarnaast werkt de boekhouder ook niet bepaald gratis.


Het is vrij eenvoudig om geld uit de ​stychtyng te halen, bijvoorbeeld om de ​stychtyng te laten betalen voor allerlei kosten.
Daarnaast vertelde iemand mij dat hij een tv van 4000 wilde kopen bij de Mediamarkt, hij betaalde deze met de pas van de stychtyng in zijn linkerhand, 10 seconden daarna zei hij dat hij zich bedacht had en het geld werd meteen terug gestort op het pasje in zijn rechterhand.
Ik zeg niet dat je dit moet doen, ik geef alleen aan dat er meer mogelijk is dan mensen in het algemeen bedenken.


Je kunt heel prima je inkomsten laten lopen via de stychtyng en de kosten via je bedrijf.
Het is niet verstandig om alle inkomsten te laten via de ​stychtyng, verlies lijden is niet erg in dat geval, maar het roept wel vragen op.
En dan kan het wel zijn dat je niets illegaals doet met de stychtyng, het is wel mogelijk dat je boekhouder bezwaar gaat maken tegen je verlies, of vanwege het feit dat je wel materiaal inkoopt maar hier geen facturen tegenover staan.Voor mensen met een bedrijf is het aantrekkelijk om de kosten, inclusief teruggave BTW via het bedrijf te laten lopen en inkomsten via de ​​stychtyng.
Zo betaalt de Belastingdienst mee aan de schulden of het verlies dat het bedrijf maakt.
En betaal je minder belasting door het verschil in winst.Iemand heeft een bedrijf en toont de klant 2 offertes; 1 normale offerte met 21% btw en 1 offerte van de ​stychtyng die 10% goedkoper is.
De offerte van de stychtyng, daar zit geen BTW op, dat betekent dat jij 10% meer gaat verdienen terwijl je geen belasting betaalt over de inkomsten.​Jij kunt je uitschrijven in Nederland zolang je ​​stychtyng maar een adres heeft.


Je kunt je camper in de ​​stychtyng inbrengen, waardoor de ​​stychtyng houder wordt van de camper conform de richtlijnen van de RDW. Als jij je dan uitschrijft in Nederland, blijft de ​​stychtyng de wegenbelasting en verzekering betalen.


Je kunt in principe alles dat je hebt in box 3, in een stychtyng drukken.
Let op dat schenkingen belast zijn, maar je kunt natuurlijk ook alles aan de stychtyng lenen.
Of de stychtyng eigenaar maken van de bankrekening waar de aandelen op staan.
Pas wel op dat je de juiste weg bewandelt, soms luistert het nauw wat je doet, aangezien de belastingdienst je bezittingen 'volgt'.Als jij je woning inbrengt in de ​​stychtyng, betaal je nu overdrachtsbelasting van 10,4% op basis van je WOZ waarde.
Hier kun je uiteraard wel aan proberen te sleutelen, maar de verkoop moet enigszins marktconform zijn, je kunt geen huis van een miljoen voor tonnen minder inbrengen in een stychtyng.
Let op dat je niet tegen schenkingsrecht aanloopt, dat probleem heb je niet met een ANBI stychtyng.
Dan betaalt de stychtyng wel de overdrachtsbelasting maar geen schenkingsbelasting.

Het is mogelijk om 'slapende' ANBI stychtyngen over te nemen, er zijn bestuurders die graag van hun stychtyng af willen, de meeste ervan kosten alleen maar geld.
Het kost je wel geld om de bestuurders en statuten te wijzigen, maar dat is goedkoper dan schenkingsrecht betalen en later erfrecht.
Daarnaast kun je meer voor je woning krijgen aangezien de volgende eigenaar van de woning geen overdrachtsbelasting betaalt, maar alleen de kosten voor de nieuwe bestuurder wijzigen bij de notaris.


Je kunt ook je woning lenen aan de stychtyng, dat maakt de stychtyng beheerder van de woning maar geen eigenaar, de huurinkomsten zijn dan niet jouw inkomen maar komen op de bankrekening van de stychtyng.


Als jij bestuurder bent van de ​​stychtyng waar je huis in zit en je komt te overlijden en dan willen je kinderen de bestuurder wijzigen, dan zegt de Belastingdienst dat je bezig bent met het omzeilen van erfbelasting.
​Zorg dus dat je kind of 1 van je kinderen, of een vertrouwenspersoon de ​​stychtyng opricht en bestuurder wordt van de ​​stychtyng. Let uiteraard wel op de waarborgen dat je kind of vertrouwenspersoon niet je huis kan verkopen of de ​​stychtyng kan overdragen zonder toestemming etc.


Als je na enkele jaren komt te overlijden, dan betalen je erfgenamen geen erfbelasting.
Aangezien jij al enkele jaren geen woning meer bezit...


​Je kinderen verkopen niet de woning, na betaling veranderen je kinderen de bestuurder.
​De hypotheek wordt verstrekt op de zekerheid van woning/ stychtyng.
Deze stychtyng 'verkopen' heeft nog een extra voordeel, waardoor je meer voor de woning kunt vragen, je betaalt immers geen overdrachtsbelasting!
Als de nieuwe eigenaar dan weer de woning wil verkopen, zoekt deze een nieuwe ​koper en na betaling krijgt de nieuwe bestuurder de sleutel en wordt ingeschreven als nieuwe bestuurder en er wordt opnieuw geen overdrachtsbelasting betaald!


Wellicht denk je dat de fiscus hier in intrapt, maar deze techniek wordt al jaren toegepast door de adel.
De adel heeft al jaren al hun bezittingen in stychtyngen...


Nog een tip om te besparen​: je verkoopt je huis, doneert de opbrengst aan jouw ANBI/ SBBI stychtyng, of je leent het geld aan de stychtyng, en de stychtyng koopt vervolgens een huis.
Bij een ANBI stichting is jouw schenking ongelimiteerd en onbelast.
Als het je eigen huis betreft, moet je wel zorgen dat de ruimte die je hebt tussen verkoop, ontvangst van het geld en koop nieuwe woning, je wel verzekerd bent van een woonplek!
Dit kun je ook oplossen door je spullen tijdelijk op te slaan (eerste maand 1 euro) en bijvoorbeeld in de gunstige maanden op een camping of hotel te verblijven.


WAARSCHUWING WONING IN DE STYCHTYNG: 
​De Belastingdienst heeft in de loop van de jaren allerlei geitenpaadjes dichtgespijkerd.
Als je een woning in de stychtyng hebt zitten en je gaat er zelf in wonen, is er sprake van een Afgezonderd Particulier Vermogen.
Als je dan gratis in de woning gaat wonen, is er ondanks dat je kind bestuurder is van de stychtyng, toch een relatie tussen de woning en jou en kan er bij overlijden van jou alsnog de belastingdienst om de hoek komen.
Dat is bijvoorbeeld te voorkomen door de woning te verhuren aan jou.

Huis in stychtyng, bestuurder jouw kind, stychtyng verhuurt aan jou.


WAARSCHUWING DOEL STYCHTYNG:

Je moet er wel voor zorgen dat de stychtyng wel iets doet in de richting van het doel van de stychtyng.
En niet dat de stychtyng alleen bestaat om de woning in te plaatsen om toekomstig succesierecht / erfbelasting te omzeilen.
Of als dekmantel voor jouw bedrijf.
Er was een man in Enschede en zijn stychtyng handelde in paardendekens, maar hij gaf verder geen lezing over het welzijn van paarden, of dat soort zaken.
Toen ging de belastingdienst naar de rechter en zei: deze stychtyng is een bedrijf en de rechter heeft toen de stychtyng 'gelicht', zo heet dat en kon de man achteraf aan de belastingdienst aftikken.

Ook een ANBI kan achteraf nog altijd gecontroleerd worden en de status kwijt raken.

Zorg dus voor een foldertje over de invloed van kleuren op het brein, als je als schildersbedrijf werk gaat uitvoeren, of dat je een lezing houdt hierover.
Een folder met yoga oefeningen als je mensen in beweging wilt zetten.
Er is geen controle op of je die folder 1x hebt gedrukt of 500x.
Mijn ex had een flyer over de impact van de natuur op het welzijn van mensen en legde dit in de caravans die ik verhuurde.
​Ik heb vast wel dingen over het hoofd gezien omdat er nog zoveel meer is om te vertellen.
Het kan zijn dat ik de komende tijd nog nieuwe tips of informatie ga toevoegen.
Als dit het geval is, zal ik dat helemaal onderaan zetten met een EDIT erbij en de datum...

 


​Nog wat extra tips voor mensen die zich uitschrijven uit Nederland:


Vraag een nieuw paspoort, rijbewijs en ID kaart en en ga je DAARNA pas uitschrijven!
Dan heb je de eerste 10 jaar niets te maken met het gemeentehuis of ambassade.


​Rijbewijs verlengen zonder tussenkomst van een ambassade?
Je geeft een adres op in Zambia, of een ander niet EU land.
Dan gaan ze de formulieren voor de verlenging sturen aan ​jouw contactpersoon in Nederland.
Deze ontvanger stuurt het door aan jou, jij stuurt het terug aan Nederland met pasfoto.
Je contactpersoon stuurt je vervolgens het nieuwe rijbewijs.
Dit werkt ook als je een VOW code hebt en onvindbaar bent, maar bijvoorbeeld in het huis woont van je contactpersoon...


Als jij je uitschrijft in Nederland, vervalt je ziektekostenverzekering.
Als je dan in een ander land iets gebeurt, kan dat erg kostbaar zijn.
Je kunt overlijden omdat het ziekenhuis ter plaatse eerst een voorschot wil.
Dit is te voorkomen door voor je vertrek een reisverzekering af te sluiten voor een jaar en deze telkens te verlengen.
Als je dan wat overkomt, claim je dit bij je reisverzekering.


Heb je ook tips die toegevoegd kunnen worden aan deze pagina's om meer mensen te helpen?

Laat het weten en ze kunnen toegevoegd worden.


Heb je interesse in mijn flexibele en creatieve notaris, app mij dan op 0621116655 en ik app je de formulieren toe, deze kon ik niet toevoegen aan deze pagina.
En ook als je de informatie wilt over de ANBI status.
Mensen krijgen vaak een afwijzing voor de ANBI status, en dat komt door de gebruikte bewoording...


Ik hoor je graag weer wat je van de informatie wiilt en of ik je verder kan helpen.
Mijn kachel hoeft niet te branden van mensen helpen met de stychtyng, ik vraag uiteraard wel een vervangende vergoeding voor mijn tijd, maar mijn verdienmodel is 32,35 per opgerichte stychtyng als je zelf alles invult en opstuurt.
Je zult dus begrijpen dat ik dit niet doe voor het geld...


Ik vind het mooi dat ik door toedoen van de Belastingdienst in mijn huidige situatie ben gedrukt, dat ik daardoor dingen heb ontdekt die ervoor zorgen dat jij in de toekomst geen administratie hoeft te voeren over het geld waarvoor je geen belasting hoeft te betalen...


Leuker kunnen we het zeker wel maken! En ook makkelijker...


Omdat ik niet zeker weet of deze pagina de robot.txt heeft gepakt, heb ik er stychtyng van gemaakt...