Deze pagina is gemaakt naar aanleiding van de evaluatieformulieren waarin werd gezegd dat de lezing
Hoe Communiceert Liefde? interessant is en leerzaam, maar ook dat meer verdieping gewenst was.
Er wordt dus naar je geluisterd!
 
Deze pagina is om ervoor te zorgen dat je de waardevolle dingen die je gehoord hebt tijdens de lezing weer even opfrist in je brein. Hoe zat het ook alweer met je vinger? En hoe kon je ook alweer stoppen met een slechte gewoonte? WACKA?

   
Hoewel het verleidelijk is om dingen te delen uit deze pagina, wil ik je vragen om de pagina niet openbaar te delen op social media, je kunt het wel delen met iemand waarvan je weet dat die persoon deze informatie nu nodig heeft en de informatie met die persoon doornemen. Maar deze pagina is alleen voor degene die de lezing hebben bezocht en de context ook begrijpen. Het is ook niet handig om mensen een pagina over zwemmen te geven en ze daarna in het water te gooien, net zoals de Liefde heb je iets meer nodig dan alleen deze pagina. Het is daarom handiger om mensen door te verwijzen naar mijn persoonlijke achtergrond bij Facebook, op het achtergrondplaatje komen regelmatig nieuwe lezingen in Nederland en België. Zelf ervaren werkt het beste.


Tegenwoordig doe ik nog altijd onderzoek, maar ik doe nog weinig veldonderzoek, ik ga niet meer het land in om mensen te interviewen, ik richt mij vooral op het coachen van mensen.
En dan niet op het gebied van Liefde en relaties, maar op het gebied van zelfliefde, zelfrespect en eigenwaarde, en aangezien dat blijvend verhoogd wordt volgt automatisch het zelfvertrouwen.
Tijdens de doorbraaksessie krijg je inzichten in waarom je nu staat waar je staat en wat je kunt doen om daar te komen waar je wilt zijn, zakelijk, privé, spiritueel, wat jij wilt!
Na de doorbraaksessie neem ik mensen mee naar een beter leven, omdat nieuwe patronen ook weer moeten inslijten, net zoals een spier die getraind moet worden.
Soms met een duwtje in de rug, soms met een schop onder de kont.

In 2011 vroeg ik mij af waarom ik altijd verliefd bleef en anderen telkens uit elkaar gingen. Toen heb ik bij het bejaardencomplex 't Swafert A4-tjes opgehangen met de tekst: wie is langer dan 50 jaar verliefd en wil daar wel over praten? De gesprekken waren superleuk! Eerst in Hengelo, toen door het hele land. na een paar gesprekken merkte ik dat de stellen allemaal gemeenschappelijkheden hadden, alsof De Formule Voor Ware Liefde bestond! En ik dacht: het is wel een beetje simpel dat als je dit en dat doet, dat je dan Ware Liefde in je leven krijgt! En ik dacht ook: wat nu als ik dit overdragen kan? En aan wie hebben zij het overgedragen? Hoofdstuk 1 van mijn boek De chemie Van Liefde is het interview met het oudste stel, 76 jaar bij elkaar en hun verhaal is niet alleen erg aangrijpend vanwege de verschrikkingen en keuze die zij moesten maken tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in hun verhaal zitten ALLE ingrediënten van De Formule Voor Ware Liefde!

In de herfst van 2011 begon ik met het interviewen van hun kinderen en ik merkte de enorme impact van opvoeding op het zelfbeeld van ieder persoon. De Formule Voor Ware Liefde had zichzelf al bewezen! De zoektocht ging verder, ik interviewde m/v tweelingen en 2 m/v drielingen en transgenders. En op basis daarvan werd het mij duidelijk dat je als kind een totaal andere opvoeding krijgt gebaseerd op je geslacht. Je praat zelfs anders tegen een babymeisje als tegen een babyjongen, je houding is anders, meisjes mogen hun emoties tonen over het algemeen, jongens niet waardoor het later lastiger is voor mannen om in contact te komen met hun emoties, zelfs voor oestrogeenmannen en onderdrukte gevoelstypes!


Oestrogeenmannen...

Elke baby begint als meisje, vandaar dat mannen ook tepels hebben en borstvoeding kunnen geven.
Als tijdens de zwangerschap de stoffen DHT, MIS en testosteron hun werk doen, wordt het een jongetje, anders blijft het een meisje.
Maar testosteron werkt op zowel jongens als meisjes.
En dat is zichtbaar in de wijsvinger!
Hoe meer testosteron tijdens de zwangerschap, hoe kleiner de wijsvinger ten opzichte van de ringvinger

Tijdens de lezing vroeg ik jou om je hand omhoog te doen en eens te kijken naar jouw hand en die van een ander.
Er waren mensen aanwezig waarvan de wijsvinger korter is dan de ringvinger maar ook dat de wijsvinger langer was dan de ringvinger en gelijk aan elkaar.
Maar wat wil dat zeggen hoe lang je wijsvinger is ten opzichte van je ringvinger?

De hoeveelheid testosteron waaraan de baby is blootgesteld in de baarmoeder is niet alleen zichtbaar in je gezicht, het is ook zichtbaar aan je hand.
Vrijwel alle Hollywoodvrouwen zijn testosteronvrouwen, dat heeft te maken met de eigenschappen van testosteron.
Dat betekent ook het volgende: hormonen bepalen mede jouw karakter!

Als testosterontypes op een datingsite staan, dan omschrijven ze zichzelf vrijwel altijd met dezelfde woorden: gemotiveerd, gedreven, doelgericht maar ook nalatenschap en dingen bereiken, assertiviteit, agressiviteit en dominantie zijn belangrijke kenmerken voor hen.
Ik heb hieronder de resultaten van een aantal onderzoeken onder elkaar gezet.
De hormonenleer, in de vorige lezingen ging ik in op de 4 dominante hormoontypes die gezichtbaar zijn, is handig om te kijken hoe je zelf in elkaar steekt, maar ook handig om een partner te kiezen op basis van zijn eigenschappen.
Je kunt ook kijken naar mijn diverse Facebook Live video's waarin ik spreek over bijvoorbeeld: je niet meer aangevallen voelen, loslaten, stressvrij leven, gelaatkunde, de DOTS,

Wie je bent in de kern kan alleen nog maar veranderen in je pubertijd.
Bij psychognomie, (de Grootmeester van Gelaatkunde in Nederland is Patrick Wetzels, op Facebook heet hij De Patrick en hij geeft regelmatig introductie workshops) schedelkunde of gelaatkunde, vraag ik soms om foto's omdat het gedrag van iemand sterk afwijkt van wie iemand in de kern is.
Er is maar 1 ding wat ervoor kan zorgen dat iemand in de kern verandert en dat is een onveilige kindertijd.

Een onveilige kindertijd zorgt ervoor dat de natuur je overlevingskansen gaat vergroten door een ander dominant hormoonsysteem gaat toevoegen aan het kind.
Op een foto van een kind van 10 en dezelfde persoon bij 30, is alleen de grootte veranderd, het hoofd wordt fysiek groter.
Bij een onveilige jeugd wordt onder invloed van andere hormoonsystemen het gezicht smaller of breder, het voorhoofd korter of langer, de lengte van de kin korter of langer etc.
Als je zelf een onveilige jeugd hebt gehad, check dan eens of dat gezichtbaar is en laat het mij weten!


De 5 kenmerken van een onveilige jeugd:
Langdurig stress
Sexueel misbruik
Lichamelijke mishandeling
Geestelijke mishandeling
Verwaarlozing


Omdat ik tijdens het coachen ook gebruik maak van schematherapie, draai ik het ook om, als je gedrag nu zo of zo is, dan kan ik daarmee ook terug gaan naar je kindertijd, je hoeft je dus niet altijd te herinneren wat er gebeurd is, je lichaam, lichaamshouding, lichaamstaal maar ook je taalgebruik geeft helderheid.
Niet alleen je gezicht vertelt wie je bent in je kern, ook je hormonen hebben invloed op andere delen van je lichaam, zoals je vingers.


De kenmerken van testosteron en de invloed daarvan op je karakter, kwaliteiten en eigenschappen.

Is je ringvinger in verhouding langer dan je wijsvinger?

Dan ben je gemiddeld…

 • als vrouw vaker te vinden in technische banen, de IT-sector en ambachten (zoals schilder of loodgieter)
 • als man vaker werkzaam in beroepen die fysiek zwaar zijn, zoals in de bouw
 • ontspannen, niet snel emotioneel
 • assertiever en agressiever
 • vaker aanvallend in een oorlogs(bord)spel
 • coöperatief en goed van vertrouwen
 • als vrouw meer geneigd tot ‘mannelijk’ gedrag, bijvoorbeeld een dominante of zelfverzekerde houding
 • als peuter
 • volgens ouders en leerkrachten snel afgeleid, rusteloos, hyperactief, minder in het bezit van sociale vaardigheden (vooral bij meisjes is het verband met een langere ringvinger sterk)
 • vaak op zoek naar spanning en avontuur, ongeremd, snel verveeld
 • beter in sprinten, slalomskiën en voetbal; sowieso met sport geneigd om vaker en intensiever te trainen
 • muzikaler: in professionele orkesten is de gemiddelde ratio laag (en hoe lager de ratio, hoe beter de muzikanten spelen volgens hun collega’s)
 • als vrouw sneller jaloers op een vrouwelijke rivaal die aantrekkelijker is
 • vaker lesbisch dan vrouwen met een hoge ratio
 • als kind iets beter in rekenen
 • vaker linkshandig
 • vruchtbaarder als man: een hogere concentratie spermacellen en meer nageslacht
 • als vrouw vaker moeder van jongens dan van meisjes
 • beter in mentale rotatie
 • … en heb je meer kans op autisme; daarnaast heb je, als je vrouw bent en een lange ringvinger hebt, volgens een onderzoek minder kans op vroege borstkanker, maar erg sterk is dat verband niet.

Is je wijsvinger in verhouding langer dan je ringvinger?

Dan ben je gemiddeld…

 • als vrouw vaker werkzaam in een ‘vrouwelijk’ beroep, zoals in de zorg of administratie
 • als jongetje eerder geneigd om over hoofdpijn te klagen, in nieuwe situaties vaker onrustig en aanhankelijk, wat angstiger en zorgelijker
 • als vrouw meer geneigd tot typisch ‘vrouwelijk’ gedrag, bijvoorbeeld geneigd zich gezellig, tactvol, emotioneel en zachtaardig op te stellen
 • vaker rechtshandig
 • beter in woordspelletjes: hoe hoger de ratio, des te sneller proefpersonen woorden konden noemen die hoorden bij verschillende categorieën (zoals dieren, politici, topsporters)
 • als man vaker homoseksueel dan mannen met een lage ratio
 • als man sneller jaloers op een mannelijke rivaal die dominanter is
 • als kind iets beter in taal
 • … en heb je meer kans op schizofrenie; daarnaast heb je, als je man bent en een lange wijsvinger hebt, volgens een onderzoek meer kans op een hartaanval voor je vijftigste jaar, maar erg sterk is dat verband niet.

  Het zijn natuurlijk gemiddelden, zo hebben testosterontypes aanleg voor narcisme maar het wil niet zeggen dat een testosterontype ook automatisch narcist is, daarvoor zijn er 3 elementen nodig.
  1: aanleg voor narcisme
  2: omgevingsfactoren
  3: de wil
  Een vrouw die ik coachte zei tegen mij: "ik snap niet dat hij narcist werd, ik deed alles voor hem!"
  Je kunt narcisme in iemand triggeren doordat jij als facilitator fungeert, de 2e voorwaarde voor narcisme dus.
  Op eieren lopen is een erg slechte basis voor een relatie!
  Een ander voorbeeld, die staat wat uitgebreider in de geheime Facebookgroep De ​Chemie Van Liefde, dat is Willem Alexander, hij heeft als oestrogeenman niet de aanleg voor narcisme, hij heeft wel alle omgevingsfactoren omdat mensen de rode loper voor hem uitleggen en hij veel jaknikkers in zijn omgeving heeft en alles wat hij doet geweldig vinden, maar bij hem ontbreekt de wil om narcist te zijn.
  PAS OP! Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld zo in hun slachtofferrol blijven zitten dat er in de relatie met hen geen ruimte is voor de partner, narcisme kan ook voorkomen bij een oestrogeentype!
  En de gevaarlijkste narcist is het professioneel slachtoffer, iemand waarvan zelfs de hulpverleners het meestal niet doorhebben.

  Ongeacht wie je bent in de kern, kun je toch een heel ander leven leiden en wie je werkelijk bent compleet negeren!
  Mijn 2e vraag tijdens een doorbraaksessie is altijd dezelfde: tussen je 4e en 9e levensjaar, hoe gingen je ouders met elkaar om?
  En de volgende vragen zijn dan: liepen ze hand in hand, maakten ze veel ruzie, als er ruzie was, wie won er dan en op welke manier?
  En dan gaat het er om: wat heb jij gedaan om te kunnen overleven in dit gezin?

  Tussen je 4e en 8e levensjaar ontwikkelt iedereen een overlevingsmechanisme.
  Een enkeling wijkt daar vanaf door traumatische gebeurtenissen na het 8e levensjaar, maar dat is echt zelden.
  In dat overlevingsmechanisme zit ook een ruilhandel.
  De ruilhandel is: ik doe *gedrag* in ruil voor *wens*.
  Het gedrag kan zijn: je stil houden, niet kiezen, emoties onderdrukken of inslikken, je onzichtbaar maken, braaf zijn, de beste cijfers halen, maar ook stoer doen, negatieve aandacht vragen, eisen, ruzie zoeken etc. etc.
  De wens kan zijn: met rust gelaten worden, niet geslagen worden, lief gevonden worden, geprezen worden, aandacht, goed genoeg gevonden worden, je zin krijgen, je afreageren etc. etc.


  Gebaseerd op jouw X, ontstaat ook een kindconclusie, jouw kernovertuiging.
  Voorbeelden van een kindconclusie zijn: ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, ik verdien niet beter, ik kan er maar beter niet zijn, ik kan maar beter niet zeggen wat ik denk, ik ben slecht, ik doe er niet toe, ik ben beter dan anderen, mijn emoties doen er niet toe, ik ben niet belangrijk etc. etc.
  Het vervelende van zo'n kindconclusie is zoeken naar het bewijs ervan.
  Ik plaats van dat je naar bewijs gaat kijken dat je wel de moeite waard bent, ga je telkens bewijzen dat je het niet waard bent, dat je niet goed genoeg bent, dat het jou toch niet gaat lukken, dat je de Liefde niet verdient etc. etc.
  ​Wat ook erg verdrietig is, dat is dat mensen zichzelf ook vaak de moeite niet waard vinden om een doorbraaksessie met mij te plannen, eventueel met opvolging om dit patroon blijvend te doorbreken.
  Maar je moet jezelf eerst voldoende de moeite waard vinden om die stap te maken.
  Mensen willen wel verandering, maar willen geen verandering...

  En dit proces is om te draaien!
  Net zoals dat jouw ruilhandel aangeleerd gedrag is, kun jij niet alleen dit aangeleerde gedrag afleren, jij kunt het proces ook omdraaien!
  En daar word jij een heeeeeeeeel gelukkig mens van!


  Tijdens de lezing vertelde ik jou van mijn X, ook een andere reden waarom je mensen niet lukraak naar deze pagina moet sturen, er is een reden waarom ik dit in privé vertel en niet online zet.
  Als kind werd ik geslagen, zolang als ik mij herinneren kan en soms tot de stok kapot ging.
  Er werd met ons gegooid, de keel werd dichtgeknepen, we werden geschopt, alles in naam van de Heer.
  Tuchtigt uw kinderen, want dat is recht!

  De reden waarom het ophield heb ik niet verteld, maar wil ik jou hier wel vertellen, omdat daar een belangrijke les in zit.
  Op mijn 14e trok ik de stoffer uit de handen van mijn vader, hij wilde mij daarmee slaan.
  En ik schreeuwde tegen hem: als jij mij ooit nog slaat, dan pak ik deze stoffer en blijf net zo lang jou daarmee slaan tot ik zeker weet dat je niet meer opstaat!
  De les is dit: het slaan hield daarna op omdat ik voor mij opkwam.
  De grootste les is echter dit: ik kwam voor mijzelf op uit zelfverdediging, maar niet uit zelfliefde.
  Mijn zelfliefde moest toen nog groeien...


  Maar de lichamelijke mishandeling is niet wat mij het meest heeft verneukt in het leven.
  Wat mij het meest heeft verneukt in het leven, dat was de illusie van een keuze!
  Als aan mij gevraagd werd: wat is de kleur van de lucht? en ik zei: blauw dan kreeg ik klappen omdat ik niet groen had gezegd, maar als ik groen had gezegd dan kreeg ik klappen omdat ik niet paars had gezegd maar als ik paars had gezegd, kreeg ik klappen omdat ik niet blauw had gezegd.
  Dus toen ik een jaar of 6 was, toen dacht ik: het maakt niet uit welke keuze ik maak.
  Zeg ik linksaf, dan krijg ik klappen, rechtsaf klappen, vooruit, achteruit klappen, weet je wat?
  Ik maak geen keuzes meer!

  Wat ik toen niet besefte, dat was dat als ik geen keuze maakte, anderen voor mij keuzes gingen maken.
  En anderen dachten niet aan mij, zij maakten keuzes die voor henzelf beter uit kwamen.
  Dus door niet te kiezen kreeg ik een leven waar ik niet voor gekozen had!
  En bepaald niet het leven waar ik voor zou kiezen!
  Als jij geen keuze maakt, wordt er voor jou gekozen!
  Als jij jouw grenzen niet bepaalt, worden jouw grenzen bepaald!
  Als jij geen respect hebt voor jezelf, waarom zou een ander dat dan hebben?

​In 2010 begon ik met persoonlijke ontwikkeling en in 2012 kwam ik bij een trainer terecht.
Die vroeg mij telkens waarom en als ik dan antwoord gaf, vroeg hij opnieuw waarom, waarom, waarom?
Zo kwam ik uit bij mijn verhaal dat ik als 6-jarig jochie mijzelf had voorgenomen om geen keuzes meer te maken.
En toen zette hij een grote X op het bord en hij zei: dit is jouw ervaring.
Toen ging hij een spiraal tekenen vanuit de X en zei: dit is jouw leven.
Hij stopte en zei: dit ben jij op je 12e.
Als mij gevraagd werd op visite: Tony, wil jij koffie of thee?
Dan zei ik: doe maar wat voor u gemakkelijk is...
Totaal vermijden van keuzes, maar dan was ik ook niet verantwoordelijk voor het antwoord!
De trainer tekende verder: kijk, hier ben jij 20 en je bent al 3 jaar uit huis, al 2 jaar vader en je maakt nog steeds keuzes alsof je vader naast je staat.
Hij tekende weer verder en zei: kijk, vandaag ben je 40 en je vader leeft al niet meer maar toch maak je nog steeds keuzes alsof hij naast je staat.


Wat hij toen niet zei en wat ook heel logisch was, maar dat mij jaren gekost heeft om het zelf te ontdekken is: als ik een beslissing ging maken, zette ik mijn vader altijd naast mij.
Ik zette mijn vader altijd op mijn nek of mijn schouder!
Niemand anders was daar verantwoordelijk voor, zelfs mijn vader niet!
Als je dat eenmaal ziet, kun jij je afvragen: wie maakt mij klein?
Wie zorgt dat ik mijn mond houd? Wie veroorzaakt dat ik braaf ben? Of juist ruzie zoek?
Wie maakt dat ik conflicten vermijd?
Maar niet iedereen is daar al klaar voor, slachtofferschap levert ook endorfine op!

En dat weet ik uit ervaring, jarenlang heb ik liggen rondwentelen in slachtofferschap.
​Als mijn leven niet goed ging was het de schuld van mijn vader.
​Kwam ik mijn afspraken niet na, dan was het de schuld van mijn moeder, want die was te lief om ons ruggengraat bij te brengen!
En zo ging dat jaren door tot ik besefte dat schuld het woord van het slachtoffer is en verantwoordelijkheid het woord van de leider.
Zodra ik verantwoordelijkheid ging nemen voor mijn leven, ging alles veranderen.


Door de jaren heen ontdekte ik een grote X had, maar dat ik nog wel veel meer kleinere X-jes heb.
En ontdekte deze X ook bij anderen en ook hun kleinere X-jes.
Ook als jij je x niet kunt herinneren, kan ik op basis van jouw gedrag afleiden wat jouw X is.
Uit de grote X volgt gedrag, uit de kleintjes ook en zodra jij je bewust bent van dit aangeleerde gedrag, kun je dat gedrag ook aanpakken.
Dat gedrag staat je namelijk in de weg om jezelf te zijn!
Jij kunt NOOIT in je kracht staan als je jouw ontkrachtende gedrag blijft uitvoeren!


Wat is jouw X? En wat is jouw ruilhandel? Wat is jouw ontkrachtende gedrag?
En wat is jouw kindconclusie? Wat is jouw kernovertuiging?


Mijn ruilhandel vanuit mijn grote X is geen keuzes maken.
Als kind ga je van gedachte naar gewoonte naar patroon naar pad.
Als je 5 bent en de gedachte werkt voor jou, dan is je overlevingsmechanisme een gewoonte als je 8 bent, ben je 15 dan is het al een patroon, ben je 25 is het een pad en ben je 35 dan zeg je: "ik ben nu eenmaal zo".
Je kindconclusie en je conditionering is niet nuttig meer!
En het is ook niet nuttig dat jij je nog regelmatig gedraagt als een kind van 5 als het moeilijk wordt!
Maar als het moeilijk wordt als dat het eerste dat jij en ik doen: terugkeren naar het gedrag van een 5-jarige, ons kleutergedrag!


Vanuit mijn kindconclusie heb ik een hele paraplu aan gedrag ontwikkeld.
Het sterkst aanwezig en zichtbaar en waar ik vreselijk veel last van heb dat is uitstelgedrag.
Ik weet al 8 jaar waar mijn uitstelgedrag vandaan komt en ik ben pas in januari van ​2020 dit gaan aanpakken...
Ik heb uitstelgedrag omdat ik niet zichtbaar wil zijn.
Omdat ik niet zichtbaar wil zijn steek ik mijn kop niet boven het maaiveld uit.
Ik steek mijn kop niet boven het maaiveld uit omdat ik niet verantwoordelijk wil zijn.
Ik wil niet verantwoordelijk zijn en vertoon daarom conflictvermijdend gedrag.
Mijn conflictvermijdend gedrag kan ik in stand houden door geen keuzes en beslissingen te maken.
Ik maak geen keuzes en beslissingen omdat ik dat niet  wil.
Ik wil geen keuzes en beslissingen maken omdat ik als kind afgestraft werd op mijn keuzes.

Ik hield zelf deze hele paraplu aan gedrag in stand, tot ik er achter kwam dat ik deze ook actief kan doorbreken.
En het doorbreken van oude patronen en het veroorzaken van nieuwe patronen ging 10X zo snel toen ik andere technieken ging combineren.
Hierover gaat de oplossing bij de doorbraaksessie, met daaraan natuurlijk gekoppeld de opdrachten voor de opvolging.
Als je ogen geopend worden en je doet er verder niets mee, zullen je ogen vanzelf weer langzaam dicht vallen...


Ik coach iemand die heeft 15 jaar lang zijn mond gehouden in vergaderingen en na de doorbraaksessie heeft hij zijn patroon doorbroken.
Hij zweeg altijd tijdens vergaderingen maar zat zich wel op te vreten dat zijn onuitgesproken ideeën niet werden uitgevoerd.
Bij de rondvraag of iemand nog iets te zeggen had, tikte hij ineens op de tafel, tik tik tik.
Zijn collega's waren verbaasd maar hij vertelde wat hij te zeggen had.
Bijna 3 maand later geeft hij leiding aan een stuurgroep die innovaties uitvoert in het bedrijf!
En ja, waar hij bang voor was dat is ook gebeurd, zijn plannen worden ook wel eens afgeschoten, niet alles wat hij zegt wordt voor zoete koek geslikt en aangenomen.
Maar wat hij niet verwacht had, dat was dat hij inmiddels veel meer waardering krijgt voor de collega's en op een dag belde hij mij op om te vertellen dat er die dag iets bijzonders gebeurde.
Aan het einde van de vergadering was het stil, heel erg stil, maar hij was bezig met het schrijven van iets.
Opeens voelde hij de stilte, keek om zich heen en zag dat iedereen naar hem zat te kijken.
Zij zaten te wachten op zijn tik tik tik!
Zij waren al zo gewend dat hij nog iets toe te voegen had dat hun verwachtingspatroon over hem volledig was aangepast!

Zo snel kan het gaan!


Als jij jouw patronen gaat doorbreken, zul je ontdekken dat je weerstand krijgt van je omgeving.
Er zijn dan 2 types mensen: type A geeft jouw weerstand omdat zij een bepaald verwachtingspatroon hebben.
Als jij niet langer voldoet aan hun verwachtingspatroon, of aan hun wensen, dan proberen ze jou meteen weer op je oude pad te krijgen.
Ik coach mensen heel specifiek op die weerstand omdat het zonder opvolging er vaak toe leidt dat mensen weer terugvallen in hun oude gedrag en zich gaan aanpassen naar wat anderen willen in plaats van wat ze zelf willen!
Weerstand is uit egoïsme, de ander wil geen verandering, wil graag gebruik maken van jouw goedheid en flexibiliteit en vind het niet leuk dat je ineens voor jezelf kiest en niet voor hen klaar staan of niet meer voldoet aan hun verwachtingen.
Blijf volhouden! Want over een tijdje zijn ze alweer gewend aan de nieuwe jij!
Type B geeft geen weerstand, die zijn gelukkig voor jou, blij dat je nu eindelijk je eigen pad gaat wandelen.
Zij zijn gelukkig met jouw nieuwe jij, zelfs als dat ten koste van henzelf gaat!
Type A gunt het jou niet uit egoïsme, type B gunt het jou uit Liefde.


Door oefening 9.12 in mijn boek heb ik mijn patronen doorbroken.
Doordat ik op een andere manier naar mijzelf ging kijken, groeide mijn zelfliefde, groeide mijn zelfrespect en groeide mijn eigenwaarde.
Ik ging van een minderwaardigheidscomplex, suïcidaal met littekens op mijn pols, een haartransplantatie omdat ik alleen oog had voor hoe lelijk en kaal ik was naar de persoon die ik vandaag de dag ben: tevreden over mijzelf met nog wat kleine wensen: wat afvallen, wat meer bewegen, wat gezonder eten, maar niets wat mijn brein zo in beslag houdt als toen ik vroeger in de spiegel keek en alleen maar lelijkheid zag.


Ik heb jou verteld hoe ik mijn patronen heb doorbroken, om niet dingen dubbel te vertellen, zet ik hieronder de serie die ik eerder heb geplaatst op Facebook.
Ik doorbreek mijn patronen bewust.
Ik doorbreek mijn patronen rechtstreeks op het  niveau van mijn onderbewustzijn.
De serie over het erkennen van gedrag, het herkennen van gedrag en het veranderen van gedrag staat onder de uitleg over de Liefdestalen.


WACKA!
Even geleend uit mijn boek...

Dr. Gary Chapman schreef de 5 Love Languages. Dit zijn verschillende manieren om Liefde te communiceren of je genegenheid te tonen. Deze 5 acties zijn: het ontvangen van geschenken, quality time, woorden van bevestiging, dienstbetoon en fysieke aanraking. 
 
WACKA: Woorden, Aanraken, Cadeautjes, Klusjes, Aandacht. Dat is makkelijker te onthouden. Er is nog veel meer online te vinden en ik raad aan om ook de boeken te kopen.
 
Communicatie verloopt in twee richtingen: je kunt je Liefde aan iemand laten zien door 1 van de 5 Liefdestalen te gebruiken, de andere ontvangt een blijk van Liefde in 1 van de 5 Liefdestalen. We hebben een dominante Liefdestaal waarin we onze Liefde uitdrukken en het is dan ook fijn om in die taal Liefde te ontvangen.
 
Als de ontvanger een andere dominante Liefdestaal heeft, heb je een uitdaging. Of je begrijpt elkaar niet en hoe hard je het ook probeert, je zult je Liefde niet aan de ander kunnen tonen. Of je leert hun Liefdestaal. Wat voor nut heeft het om je Liefde aan iemand te laten zien en het wordt niet begrepen of geaccepteerd?
 
Veel mannen denken dat aanraken hun favoriete Liefdestaal is, maar dan stel ik hen de vraag: stel, je bent 10 minutenlang verrot gescholden door je partner en die zegt dan ineens: zullen we vrijen? Als jij dan boos blijft en niet meteen wil vrijen, is aanraken toch niet jouw nummer 1.
 
Ik gebruik tijdens lezingen of trainingen Spaans en Japans als voorbeeld. De woorden zijn vrijwel dezelfde letters, maar je begrijpt elkaar gewoon niet.
Misschien is je dominante Liefdestaal 'woorden' en heeft je partner 'klusjes', het maakt niet uit welke lieve woorden je tegen ze zegt, gedichten die je voor je partner schrijft om indruk op ze te maken, vertel ze 'Ik hou van je' een gaziljoen keer, ze denken: “praat maar wat je wilt, ik geloof pas dat je van me houdt als je de dingen doet die je me beloofde te doen.” Mensen die geschenken ontvangen maar aanraken als nummer 1 hebben zijn wel blij met een cadeau, maar ze zouden graag alle cadeaus in de wereld willen ruilen voor slechts één megaknuffel. Of alle knuffels in de wereld ruilen voor één 'Ik hou van jou' als woorden je nummer 1 is.
 
Ik was 14 jaar samen met de moeder van mijn zoon en we zijn uit elkaar gegaan onder andere omdat we verschillende Liefdestalen spraken. Ik dacht dat ze niet van me hield en zij dacht dat ik niet van haar hield, omdat we onze Liefde niet met elkaar konden communiceren.
  
Totdat ik begon met het onderzoeken van de Liefde, leerde ik over de Liefdestalen en toen kon ik heel duidelijk zien dat haar manier om haar Liefde te tonen 'daden van dienstbaarheid' was. En toen herinnerde ik me dat toen ik zei: "je houdt niet van me", ze altijd antwoordde door te vertellen hoeveel ze van me hield en begon met het benoemen van alle ​Klusjes die ze voor me deed.
 

 Maar het maakt niet uit wat je weet, het hangt er vanaf hoeveel van die kennis je implementeert! Kennis is geen macht, kennis is ballast als je er niets mee doet. Weten betekent niet altijd doen, ik weet dat het moeilijk is, lange tijd wist ik zonder iets te doen en daar strijd ik nog steeds mee.
 
Heb er geloof in dat jij de Liefdestalen kunt leren en nadat je ze hebt geleerd, kun je ze ook in anderen herkennen, kinderen, vrienden, familie. Het is verbazingwekkend hoe de wereld verandert door alleen maar een andere taal te spreken!    Onderstaande is mijn post van 25 januari 2021 op Facebook en LinkedIn.
Dit is deel 1 van 6 om te leren hoe jij jouw oude belemmerende patronen kunt vervangen voor ondersteunende patronen. Erkennen, herkennen, veranderen.
​De reden waarom deel 2 hier niet staat is om te voorkomen dat je meteen ook deel 2 gaat lezen en deel 3 etc.
Als een spons vol is, neemt die niets meer op, je kunt dan blijven gieten.

Wil jij echt resultaat?
Lees dan 1 post per dag, geef je onderbewustzijn de tijd om na te denken over vragen die erin staan, laat je onderbewustzijn wennen aan bepaalde gedachten en ideeën zodat de volgende post weer makkelijker door je brein wordt opgezogen.
Alles achter elkaar lezen leidt alleen maar tot minder resultaat, geduld wordt beloond!

Als je in een relatie stapt terwijl je behoeftig bent, is er meteen sprake van een disbalans.

Als jij iets nodig hebt van een ander, kan de ander daar misbruik van maken.

Hoe kleiner jij je maakt, hoe groter de ander zich gaat voelen.

In de regel haalt de pleaser de narcist in de ander naar boven.

Natuurlijk is het goed dat jij het maatje bent van je partner, maar jouw rol in je relatie is die van partner.

Als jij in de relatie telkens het kostuum aantrekt van vriendje, vervalt je rol van partner.

Als jij telkens vriendjes wilt zijn met je kind, dan vervalt jouw rol van ouder.

Als jij je in bochten wringt om vriendjes te zijn, dan zullen kinderen daar zeker gebruik van maken en jou laten opzitten en pootjes geven.

Jij hebt immers hen nodig om gelukkig te zijn en niet andersom.

Jij wilt van hen acceptatie en die zul je vanuit jouw positie nooit krijgen.

Als jij lager dan hen staat, zul je maar op 2 manieren op hetzelfde niveau zijn;

Of jij stopt met jezelf te verlagen en klimt naar hun niveau,

of jij haalt hen naar beneden…

Als je partner of kind geen respect voor je heeft, of geen aandacht heeft voor wat jij wilt, dan werkt jouw aanpak of opvoeding duidelijk niet.

Als jij geen respect hebt voor jezelf, waarom zou een ander dat dan hebben?

Als jij je grenzen niet serieus neemt, waarom zou een ander dat dan wel doen?

Als jij gehecht bent aan het resultaat, ga jij je in bochten wringen om dat resultaat te bereiken waardoor jij niet jezelf bent!

Laat het resultaat los, leef in het moment en wees jezelf!

Het is voor jouw partner, maar vooral voor jouw kinderen funest als je niet de juiste rol speelt of niet jezelf bent.

Je partner heeft een partner nodig, je kinderen hebben een ouder nodig, geen vriendje!

Het is ongezond als je jouw partner of kinderen op de eerste plaats zet.

Voor jou is dat ongezond, maar ook voor hen is dat ongezond!

Als je een goede ouder wilt zijn, wees dat dan!

Als je een goede partner wilt zijn, wees dat dan!

Als jij jezelf niet op de eerste plaats zet, waarom zou een ander dat dan wel doen?

Ik coach mensen in waar het gedrag vandaan komt en wat de oplossing is.

En als ik jou met inzichten kan helpen, dan doe ik dat graag.

Morgen vertel ik je waarom er mensen zijn die altijd vriendjes willen zijn met iedereen.

En waarom er ook mensen zijn die GEEN last van hebben van dit belemmerend gedrag.

En bespreek ik ook ander belemmerend gedrag zoals zwijgen, uitstelgedrag, stoer doen, alles alleen doen, weglopen, conflictvermijdend gedrag, je best doen, ruzie zoeken etc.

En dan volgen uiteraard ook de oplossingen.

Ken jij iemand die slaafje is van de partner of kind?

Deel dan dit bericht zodat ook anderen het kunnen lezen en zelf kunnen kiezen of ze willen weten waar het vandaan komt en hoe zij kunnen stoppen met belemmerend gedrag.

Laat even weten of het herkenbaar is dat als je vriendjes wilt zijn dat je dan eindigt als slaafje, zie je dat wel eens in je omgeving?

En wat volgens jou een oplossing zou kunnen zijn, ik leer ook graag bij


Dit is (het bewerkte) deel 1 van een serie van 6.

Dit deel is om je bewust te maken van je gedrag.

Dat je gedrag veroorzaakt dat je resultaat tegengesteld kan zijn aan je beoogde doel.

Neem vandaag de tijd om daar eens over na te denken.

Vooral bij kinderen en je partner is het effect van jouw gedrag goed te zien.

Krijg jij wel eens een resultaat dat tegengesteld is aan wat je wilt?

Wat deed je, wat verwachtte je en wat kreeg je?LET OP! Lees deel 2 morgen, deel 3 overmorgen etc.


Bij deze ook meteen deel 1 van 4 van de begeleiding en oefening van 9.12:
Deze heb ik geplaatst op 16 februari 2021 op Facebook en ook hiervoor geldt: 1 post per dag!
​Eenmaal op Facebook is het prima dat je reageert en de serie deelt, maar zeg er altijd bij dat je NIET alles achter elkaar moet lezen voor maximale impact!
Nogmaals: neem dat beeld even voor je: er ligt een volle spons op het aanrecht en je gaat daarop nog meer water gieten, hoeveel gaat die spons opnemen?
Ik stuur je trouwens via deze link meteen door naar Facebook, lees het onderstaande nog even en scroll dan weer naar deze link.
Omdat de oefening levensveranderend is!
Het verhoogt blijvend je eigenwaarde, zelfrespect en zelfliefde!

--> Dit is deel 1 van de serie van 4 van 9.12 <--
Zo, je bent nu onderaan de pagina...

​Deel niet deze pagina maar je kunt wel op Facebook gaan naar mijn Facebook, dan ​ scroll je even terug naar ​25 januari, vanaf daar begint de serie van 6 en vanaf 16 februari begint de serie vanaf 4.
Je kunt dan het plaatje en tekst kopiëren, je kunt ook mensen taggen onder de plaatjes.
Maar laat altijd weten dat de posts een maximaal impact hebben als je er maar 1 leest per dag.
​En ​je kunt natuurlijk ook mensen meenemen naar de volgende lezing.
Mijn achtergrondplaatje op Facebook zegt meestal wel de datums van volgende lezingen.
​Op korte termijn: 8 augustus Fletcher Deurne en 12 september Fletcher Berg en Dal

Ik hoop dat je na het lezen van deze informatie zin hebt om met jezelf aan de slag te gaan!
En dat is lang niet zo moeilijk als je had gedacht!
En wil je daar hulp bij: achter jouw naam staat de datum, dat betekent dat de aanbieding die ik gedaan heb toen je in mijn lezing was nog 4 weken geldig is, daarna betaal je de gewone prijs.
De reden dat ik dat op deze manier doe is om jou de gelegenheid te geven om er op eigen kracht te komen zonder dat je 'gestraft' wordt als het niet lukt en je daarna alsnog belt of appt voor het boek, de doorbraaksessie en het betere leven coachingstraject.
Voor het opsturen van het boek komt dan wel 4,95 verzendkosten erbij tenzij je meteen het ​Beter Leven Traject afspreekt.
Stuur mij een foto toe voor een energetische boodschap voorin je boek.
Kijk daarbij recht in de camera!
Niet kijken op je telefoon of je er goed op staat: kijk recht in de camera, druk af, dan kun je erna wel checken of je goed in de camera kijkt.


Je mag ook meteen met jezelf aan de slag en de keuze maken voor jezelf!
Je hoeft niet te wachten tot jij jezelf leert dat jij de moeite waard bent, je kunt ook nu kiezen voor jezelf en besluiten dat je investeert in jezelf en je nieuwe leven!
Ik ben een gelukkig mens en ik leid een gelukkig leven en dat gun ik jou ook!
Ik heb mijn patronen doorbroken en bepaal zelf mijn leven en dat gun ik jou ook!
Er komen steeds meer prachtige mensen op mijn pad en steeds minder zuigers en dat gun ik jou ook!
Mijn leven is sinds 9.12 en de doorbraken een beter leven en dat gun ik jou ook!
De vraag is natuurlijk: gun jij jezelf ook een beter leven?


De aanbieding is ​150 euro in plaats van 250 euro voor de doorbraaksessie inclusief boek, inclusief allerlei extra informatie en begeleiding en uitleg bij de oefening 9.12 en inclusief verslag van de doorbraaksessie.
Voor het beter leven coachingstraject is de aanbieding ​1500 euro in plaats van 2500 euro inclusief boek, inclusief allerlei extra informatie en begeleiding en uitleg bij de oefening 9.12 en inclusief verslag van de doorbraaksessie plus nog 9 tweewekelijkse sessies om de oude patronen te doorbreken en nieuwe patronen te maken.
SUCCES GEGARANDEERD!

Neem contact op met mij op 06-21116655 voor als je verder wilt in jouw ontwikkeling!


Mijn afsluiter bij de lezing was een uitdaging aan jou.
Ga kijken naar je gedrag, hoort dit gedrag bij jou of is het aangeleerd gedrag?
Ben jij het of doe jij het?
Is het gedrag gekopieerd van je vader of je moeder? Of bij gepeste kinderen: vertoon jij nog altijd het gedrag wat je toen gebruikte om te overleven?
Doorbreek dan bewust dit patroon!
Doe fysiek een stap naar voren, zeg jouw zinnetje en doorbreek bewust jouw patroon en sla je nieuwe patroon meteen op door de nieuwe intentie meteen te verankeren in je lichaam, zoals ik je heb laten zien tijdens de lezing.

Klaar met jouw uitstelgedrag?
Klaar met jouw zwijgen?
Klaar met jezelf kleinhouden?
Doorbreek je patroon!
Wees niet langer slachtoffer van je verleden maar verwijder je oude gedrag uit je nieuwe leven!
En heb je moeite om stappen te maken is er geen excuus meer: je hebt nu mijn telefoonnummer!

Ik hoor graag weer wat de oefening 9.12 met jou gedaan heeft, wat voor een veranderingen in je leven daardoor ontstaan zijn.
En als je de oefening niet doet, hoor ik graag weer wat het jou oplevert of opgeleverd heeft door je patronen te doorbreken!

Ik wens jou heel veel succes en dat jouw zelfliefde, zelfrespect en eigenwaarde blijvend te verhogen je minder tijd kost dan hoe lang ik er over heb gedaan!
Ik wens je vooral veel, heel veel Liefde!


Tony Verheij
Liefdeswetenschapper

PS:
--> Dit is deel 1 van de serie van 4 van 9.12 <--

En de naam van de Grootmeester van Gelaatkunde in Nederland is Patrick Wetzels.
Op Facebook heet hij De Patrick.