Voor een lezing van een uur moest ik terug naar een lezing van 45 minuten dus moest ik een keuze maken tussen veel geven of minder dingen geven, maar dan met iets meer verdieping.

Deze pagina is gemaakt naar aanleiding van de evaluatieformulieren waarin regelmatig werd gezegd dat de lezing Verbinden in Liefde interessant is en leerzaam, maar ook dat er weinig tijd was of weinig verdieping.
Er wordt dus naar je geluisterd!

Deze pagina is om ervoor te zorgen dat je de waardevolle dingen die je gehoord hebt tijdens de lezing weer even opfrist in je brein. Hoe zat het ook alweer? En hoe kon je ook alweer stoppen met een slechte gewoonte? Welk liefdestype past bij mij en welke juist niet?

Hoewel het verleidelijk is om dingen te delen uit deze pagina, wil ik je vragen om de pagina niet openbaar te delen op social media, je kunt het wel delen met iemand waarvan je weet dat die persoon deze informatie nu nodig heeft en de informatie met die persoon doornemen. Maar deze pagina is voor degene die de lezing hebben bezocht en de context ook begrijpen. Het is ook niet handig om mensen een pagina over zwemmen te geven en ze daarna in het water te gooien, net zoals de Liefde heb je iets meer nodig dan alleen deze pagina. Het is daarom handiger om mensen door te verwijzen na​ar de pagina Agenda, er staan ​zolang de maatregelen er zijn niet zoveel lezing op stapel in het hele land. Zelf ervaren werkt het beste. 


In de zomer van 2013 kwam ik thuis en toen stond er een krat met mandarijnen op het aanrecht. En ik ben gek op fruit dus mijn gebruikelijke glimlach werd nog breder. Ik nam er eentje en ging op de bank zitten om die mandarijn lekker op te peuzelen. Na het pellen steek ik het eerste partje in mijn mond en ik bijt op een pitje. Kan gebeuren, maar in het tweede partje dat ik at, zaten wel 3 pitjes! En in het volgende partje zaten ook pitjes dus ik pakte uit de keuken een schoteltje en ging verder met eten. Ik heb respect voor de natuur, dus ik wilde het niet in de groenbak gooien maar meer nog omdat ik Nederlander ben: ik heb er voor betaald, dus zal ik het opeten ook!

Zolang je telkens door blijft eten, komt er een moment dan komt de laatste in zicht, maar toen kwam ik op een avond thuis en wat denk je? INDERDAAD! Een nieuw krat met mandarijnen! Gek op fruit, respect voor de natuur, Nederlander, dus dat werd weer een schoteltje pakken...

Maar ook dit kratje kwam leeg en op een avond kwam ik thuis en stond er een netje mandarijnen op het aanrecht. En ik pakte een schoteltje, pellen, eerste partje en ik was aan het wroeten met mijn tanden en tong, maar geen pitje! Het volgende partje: zoeken, wroeten, maar geen pitje. Pas nadat ik de hele mandarijn had opgegeten, kwam ik er achter dat ik helemaal niet had genoten van de mandarijn omdat ik alleen maar op zoek was naar de pitjes!

Als een relatie een paar keer verkeerd is gegaan, geniet dan gewoon van de volgende relatie in plaats van op zoek te gaan naar de pitjes! Vooral ook omdat je met de informatie die hieronder staat, jij een ander signaal gaat uitzenden waardoor je een ander type gaat aantrekken! Heb je een relatie: zoekt en gij zult vinden: zoek naar pitjes en je zult ze vinden, zoek naar diamanten en je zult ze vinden...


Onderzoek en wetenschap:
In 8 jaar kun je niet anders dan regelmatig ontdekken dat het bestuderen van het brein en lichaam van de mens allerlei verschillen tussen mannen en vrouwen oplevert.

Onthoudt dat niet elke man en vrouw gelijk zijn, maar onderstaande voorbeelden gaan vrijwel altijd op.


Sex of Liefde?

Mannen en vrouwen hebben een andere opbouw van hun brein, er zijn fysieke verschillen, buiten de geslachtskenmerken, die ervoor zorgen dat mannen en vrouwen de wereld anders ervaren.

Zo heeft een vrouw bijvoorbeeld een andere manier van kijken dan mannen, vrouwen kunnen bijvoorbeeld verder naast zich kijken, terwijl de ogen van mannen dit niet kunnen. De ogen van mannen zijn meer gefocust waardoor hen allerlei details ontgaan, een tunnelvisie, waar vrouwen een helicopterview hebben. Vrouwen zien de boekenkast, mannen zien 1 titel per keer.

Een mooi verschil van focus is hoe wij naar onszelf kijken. Vrouwen zijn geneigd om te kijken wat er fout aan hen is  en mannen kijken wat er goed aan hen is. En heel simpel: waar je naar kijkt, dat zie je. 


Mannen hebben elke 72 uur een maximum in de opbouw van sperma waardoor mannen een fysieke noodzaak hebben voor seks, terwijl vrouwen een mentale oorzaak hebben voor het bedrijven van de Liefde. Mannen zoeken naar lichamelijke bevrediging, vrouwen willen eerst mentaal bevredigd worden voordat zij zich overgeven aan het lichamelijke.

Mannen hebben 6,5 keer zoveel grijze massa als vrouwen en vrouwen hebben 9,5 keer zoveel witte massa als mannen. Ook dit zorgt ervoor dat mannen en vrouwen anders naar de wereld kijken. Het is een reden dat mannen problemen oplossen en vrouwen verbinden.

Wat ook opmerkelijk is, dat is dat vrouwen die veel meer grijze massa hebben dan de gemiddelde vrouw, dit de sexuele voorkeur wijzigt. Een vrouw met net zoveel grijze massa als een man is automatisch lesbisch, een vergelijkbaar beeld zien we bij de mannen in combinatie met witte massa en het hormoon Xq28. Het komt er op neer dat homosexualiteit niet onnatuurlijk is, het bewijst juist dat zij hun natuur volgen.
De biologie bepaalt dus je sexuele voorkeur en niet de persoon zelf!


Marc Gungor is een voormalig predikant en hij is buiten Amerika vooral bekend om zijn geestige uitleg over het verschil in mannen en vrouwenbrein: Tale of two brains. HILARISCH: 


Zijn driedaags seminar is een 4,5 uur durend materiaal wat op YouTube te vinden is als je zoekt naar relitions.
De typo zorgt ervoor dat de video makkelijk te vinden is, of kijk het gewoon hier. 
Laatst kreeg ik een foto van een vriendengroep die elke vrijdagavond een half uur tot 3 kwartier gingen kijken.
Op die manier wordt het kijken ook een sociaal gebeuren, samen kijken is leuker!


In de lezing ben ik niet ingegaan op het verschil tussen mannelijke energie en vrouwelijke energie, wat ook een extra reden is voor gedrag en de wijze waarop jij de wereld in kijkt.

In het boek De Chemie Van Liefde staat hoofdstuk 4 vol met verschillen tussen mannen en vrouwen en wetenschappelijk bewijs waarom vrouwen juist niet het zwakke geslacht zijn.


Je energetisch veld

Tijdens de lezing was er de oefening met het energetisch veld.


Niet iedereen weet hoe die de eigen ruimte kan innemen, dus sommigen hebben een klein energetisch veld en sommigen een groot energetisch veld om zich heen.
Mensen die in jouw energetisch veld komen, daar kun je moe van worden of juist energiek, je kunt zelfs ziektes overnemen of overdragen.

De meest eenvoudige manier om dit te voorkomen is simpelweg te melden aan het universum: wat van mij is, is van mij en wat van jou is, is van jou.


Een partner dendert regelmatig in jouw energetische veld wat soms fijn is en soms juist niet fijn, maar door de bescherming standaard uit te spreken, in je hoofd op hardop, voorkom je verstoring in je eigen energie. Als je van het beschermen een gewoonte maakt, ben je op een gegeven moment beschermd, ook als je er niet aan denkt. Het beschermen maakt ook dat je meer verdragen kan van een ander, dat kan buiten je partner bijvoorbeeld ook kinderen zijn of collega’s of mensen in een volle trein.

Tijdens de lezing was het ook duidelijk voor de meesten dat zelfs als je iemand niet kunt zien, je de ander toch kunt voelen.Liefdeslevels:

Stel je voor dat je lichaam bestaat uit 2 componenten: lichaam en ziel.
En stel je voor dat je het lichaam en ziel kunt vertalen naar Liefdeslevels.

Het lichaam:

Het 1e Liefdeslevel is biologisch, dat is gebaseerd op lust en de drang om voort te planten, de lichaamshormonen razen door je lijf en deze vorm van verliefdheid duurt ongeveer 3 maanden, na deze 3 maanden verlies je interesse en na deze periode is een andere voortplantingsoptie weer interessant. In deze drie maanden bestaat de kans dat uit deze biologische driften een kindje ontstaat.

Het 2e Liefdeslevel is chemisch, deze vorm is gebaseerd op het geloof in Liefde en de optie om samen een kind groot te brengen tot er geen gevaar meer is als een van de ouders wegvalt. De hormonen in je brein laten chemicaliën zo’n 5,5 tot 6 jaar lekker stromen en stoppen er dan mee. Mensen proberen het dan nog wel even maar vaak is de koek na zeven jaar wel op, de bekende 7-year itch.

Het 3e Liefdeslevel is mentaal, dat is Ware Liefde, er is nog steeds lust en Liefde, maar bij dit level blijft zowel de lust van level 1 alsook de Liefde van level 2 actief. Het geheim van Ware Liefde zit in de gedragingen, de gewoonten die zij onbewust hadden, terwijl je deze gewoonten jezelf ook aan kunt leren waardoor jij Ware Liefde ervaart. En ze leefden nog lang en gelukkig, jij kunt dat zijn!

Mentaal wil trouwens niet zeggen alleen vanuit het hoofd, het is een combinatie van wie je bent en wat je doet.
Hart, hoofd en gewoonten.

De ziel:

Het 4e Liefdeslevel is een fase tussen Liefdeslevel 3 en liefdeslevel 5. Het is Ware Liefde aangevuld met onvoorwaardelijke Liefde. Ja, ook bij Ware Liefde is wederkerigheid geen optie maar een vereiste.

Het 5e Liefdeslevel is vanuit zielsniveau, vanuit de Bron, vanuit het weten en leven vanuit Intuïtie, op dit level is het bedrijven van de Liefde ook een totaal andere ervaring.


Aan de ene kant heb je het lichaam met een ego en een onderbewustzijn en aan de andere kant heb je een ziel met ‘het weten’ en intuïtie.

Het ego is je beste vriend en heeft het goed met je voor maar het is een beetje een overactieve, hyperactie waakhond, het blaft naar alles en reageert op alles en heeft telkens de indruk dat iedereen die in je buurt komt het slecht met je voor heeft en wil jou dus telkens bewaken en bewaren voor alle dreigingen in de wereld, het slaat vaak aan om niets.

Het ego wil graag wederkerigheid in een relatie en wil iets terug voor wat het zelf gegeven heeft, een relatie wordt gezien als ruilhandel, een investering, als een bank: ik stort wat op mijn Liefdesrekening en nu verwacht ik dat ik er ook weer wat van af kan halen.

Ik hou van jou, dus moet jij van mij houden.

Kortom, aan de 3 Liefdeslevels vanuit het lichaam zijn voorwaarden verbonden.

Liefdeslevel 4 en 5 vanuit de ziel hebben een onvoorwaardelijk aspect.

Vanuit de ziel blijf je Liefde geven maar is het niet belangrijk of er iets terug komt, het is zelfs niet belangrijk of de ander er gelukkig van wordt dat jij de Liefde geeft. Dat is aan de ander en niet aan jou! Kortom: je geeft Liefde maar wat de ander daarmee doet, gaat jou niets aan. Je bent niet gehecht aan het resultaat. Als je graag wilt dat je partner of je kind gelukkig is, dan is dat een voorwaarde, dus geen onvoorwaardelijke Liefde...

Als jij alleen maar gelukkig wordt omdat de ander er gelukkig van wordt, is dat een voorwaarde. Als je eenmaal level 4 hebt bereikt, zal je ontdekken dat onvoorwaardelijk niet zo ingewikkeld is, het vloeit namelijk vanzelf.
Ga er maar vanuit dat zolang je nog in je lichaam woont, je dit level niet zult bereiken.

 

‘Als jij gelukkig bent, ben ik ook gelukkig’ is dus geen onvoorwaardelijke Liefde maar een vorm van slaafsheid, dat zit niet in het zielsdeel maar aan de kant van het lichaam. Het verschil is: het gaat ten koste van jezelf. Empathie is ten koste van jezelf maar compassie niet. Alles dat ten koste gaat van je zelf is automatisch geen geschenk vanuit onvoorwaardelijke Liefde.

Net zoals bij de oefening van het energetische veld komt ook hier het beschermen van je energie weer terug. Het is prima om je energie te beschermen, het is meer dan prima om je eigen grenzen te bewaren. Je grenzen zetten en bewaken is geen egoïsme maar juist zelfliefde! Het getuigt van zelfrespect dat jij aangeeft wat je wel en niet accepteert.


Jouw alles (energie, geld, kwaliteit, benodigdheden) zit in een kopje, wat in het kopje zit is voor jou, wat er overheen stroomt en op het schoteltje terecht komt is voor een ander. Geef jij een ander iets uit jouw kopje, dan doe jij jezelf tekort, dan teer jij in op je reserve, dan geef jij een ander wat jij zelf nodig hebt. Zelfrespect is dit beeld herkennen bij jezelf en dit te stoppen, net als in het vliegtuig: eerst jezelf, dan de ander. Als je dit niet gewend bent, kan het zijn dat dit lastig is, schuldgevoelens komen naar boven, maar waarom zou jij een ander een dief maken van hetgeen jij nodig hebt?


Bij het werk is het nog makkelijker te zien: als het werk niet telkens jouw kopje vult en over laat stromen, dan zul je uiteindelijk tegen een burn-out aan lopen, je teert in op je reserves.
Waarom zou je wel een burn-out met je partner of kinderen, ouders of vrienden accepteren? 
Jij alleen bent genoeg! Je hebt het niet nodig om een ander te pleasen en jezelf tekort te doen om een ander te plezieren!


Vrouwen hebben vaker dan mannen een gebrek aan zelfliefde, een lagere eigendunk en eigenwaarde en zelfrespect. Mannen overschatten hun IQ terwijl vrouwen hun IQ onderschatten, mannen kijken in de spiegel wat er goed is aan henzelf, vrouwen kijken naar wat er beter kan aan henzelf. Scroll naar het eerste plaatje, herken jij jezelf daarin?

Terwijl zelfrespect, eigenwaarde en zelfliefde heel gemakkelijk op te waarderen is. Tijdens trainingen ga ik daar wat dieper op in en krijgen mensen zelfs huiswerk van mij mee om hun zelfrespect een boost te geven en vervolgens op dat hogere level te laten.
Of je er nu voor gekozen hebt om zo’n supergave training met mij te doen of niet, ik wil graag dat jij jouw eigenwaarde op een hoger level krijgt en houdt.
Ik ga het systeem je hier niet uitleggen, omdat ik dat al in mijn blogs heb staan.
In het boek De Chemie Van Liefde staat het op pagina 134, oefening 9.12.
 
Kijk op de homepage naar de rubriek Hoe Werkt Liefde? En begin te lezen bij Waarom tref je telkens de verkeerde partner? Deel 1 tot en met Hoe trek jij de Juiste Partner aan? Deel 3.

Lees het niet allemaal meteen achter elkaar, een volle spons neemt geen informatie meer op.
Laat er een paar uur of desnoods een dag tussen zitten, maar maak het af! Doe ook de oefening die er in staat.
Het is een waanzinnige manier om heel simpel jouw zelfrespect op een hoger niveau te krijgen en te houden.
Ik hoor graag van je weer wat voor een wonderen het voor jou heeft gedaan.

Ik heb in mails al gelezen dat mensen hun baan hebben veranderd, promotie hebben gekregen, de Juiste Partner hebben gevonden of juist zijn gaan scheiden.

Het punt is namelijk: als jouw zelfrespect op een hoger level staat, accepteer jij niet langer de manier waarop je door anderen behandeld wordt. Sterker nog, je accepteert niet langer meer hoe jij je zelf altijd behandeld hebt!

Een hogere mate van eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect zorgt ervoor dat sommigen jou voortaan uit de weg gaan.

En je zult ontdekken dat er mensen op je pad komen die de vernieuwde jij met respect gaan behandelen en dat je mogelijk de Juiste Partner zult aantrekken.


Hoe je de Juiste Partner gaat aantrekken en hoe je met je huidige partner ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ kunt worden, is iets meer nodig dan alleen zelfrespect, zie ook mijn andere informatie zoals het boek, website en trainingen, maar zelfrespect zorgt er vrijwel altijd voor dat je in ieder geval de verkeerde partner achterlaat.

Je kunt beter single zijn dan samen met de verkeerde partner.


Ik heb gesproken over het dominante hormoonsysteem: D.O.T.S.
Het systeem is een boek op zich, dus wat hieronder staat is een herinnering aan hetgeen je al gehoord hebt en mogelijk niet allemaal hebt opgeslagen.

Je hebt uiteraard de hele DOTS in jou, echter heb je van het ene wat meer en van het andere wat minder.

Zodra je het systeem begrijpt, ga je ook herkennen wat voor een type jij bent en ook wat voor een type bij je past, iemand met wie jij gelukkig oud worden kan, dat hoeft niet gezapig, dat kan ook met vuurwerk!


Dopamine is een hormoon dat is gelinkt met ons beloningsysteem. 

De wetenschap maakt daar misbruik van door bijvoorbeeld je verslaafd te maken aan hun spelletje, platform of voedsel. Fortnite, Facebook en stiekeme suikers in ons voedsel.

Net zoals de wetenschap en industrie hun voordeel haalt uit de kennis van ons hormoonsysteem, kun jij ook jouw voordeel daaruit halen.

Dopaminetypes hebben het nodig om regelmatig hun beloningsysteem te triggeren, bijvoorbeeld door het doen van interessante dingen, zij willen graag spanning in hun leven en zijn ook vaak rusteloos en vinden afspraken en op tijd komen niet zo belangrijk, zij zijn het liefst vrij en zonder regeltjes. Zij gebruiken op een datingsite vaak woorden als: avontuur, energie, energiek, interessante dingen doen, reizen, fun.


Terwijl het tegenovergestelde van telkens interessante dingen doen is degene met serotonine als dominant hormoonsysteem: die zit liever op de bank, huisje, boompje beestje en is tevreden, die hoeft niet naar verre oorden, die is happy met familiebezoek, tradities, normen en waarden, veiligheid en zekerheid, loyaliteit en betrouwbaarheid. En die woorden zie je bij hen als zij zich beschrijven.
Het zijn vaak mensen die jarenlang werken voor dezelfde werkgever, houden van voorspelbaarheid en zij hebben respect voor autoriteit.

De focus bij dopamine is naar buiten gericht en met telkens andere mensen terwijl serotonine is gericht op naar binnen, huiselijk en met elkaar en telkens dezelfde mensen. 


Testosteron is gericht op leiderschap, doelen stellen, ambitie, doorzetten, gedrevenheid, dingen bereiken, leave a legacy.

Door hun doelgerichtheid slaan ze soms door in tunnelvisie.

Om even het verschil met de dopamine types aan te geven: je hebt een doel en vervolgens komt er iets interessanter voorbij en dan volg je dat wat nog interessanter is.
Daarom zijn vrijwel alle leiders en mensen die wat bereiken in hun leven testosteron doorzetters.
Als je een moeilijk gesprek hebt of wat gedrevenheid nodig hebt, ga dan 2 minuten met je vuisten in je zij staan, alsof je superman of superwoman bent, dan stijgt je testosteron met 20% !
Meer tips over wat je kunt met de verschillende hormonen in het boek De Chemie Van Liefde.


Oestrogeen, eigenlijk oestrogenen, er zijn 15 verschillende hoofdcategorieën en daar weer allemaal verschillende subcategorieën, een beetje gelaagd zoals alle mensen die oestrogeentypes zijn.

Waar de testosteron zorgt voor tunnelvisie heeft het oestrogeentype juist een helicopterview, ze denken aan alles en iedereen en vergeten daarbij ook vaak zichzelf.

Creatief vaardig, ook verbaal creatief vaardig, ze verbinden makkelijk, zijn ook vaak gezellig en hebben aandacht voor jou in plaats van alleen maar te praten over zaken. Ze hebben vaak verzorgende beroepen of beroepen waarbij contact en klantenbinding belangrijk is.

Bij oestrogeen gaat het ook om familie maar dan om de verbindingen, het gaat hen om de relaties.

De focus bij testosteron is ikke, ikke en de focus bij oestrogeen is ons en wij.

Van deze dominante hormoontypes zoek 55% iemand die net zoals zij is en 45% zoekt iemand die juist tegengesteld is aan hen. Twee serotonine types kunnen heerlijk met elkaar op de bank zitten en perfect gelukkig zijn terwijl het leven aan hen voorbij trekt, maar een dopamine type kan het serotonine type ook van de bank trekken om wat te beleven of andersom om wat rustiger te worden.

Tijdens trainingen (zie de evenementenpagina) is meer aandacht voor de berekening over welk type jij bent en welk type bij jou past, met wie je als 2 konijntjes oud kunt worden of waarmee je altijd als kat en hond zult zijn.

Maar met het bovenstaande kun je aardig gaan herkennen wie jij bent en kun je ook op wetenschappelijke basis gaan berekenen of een toekomstige partner wel of niet geschikt voor je zal zijn.

Ware Liefde:

En ze leefden nog lang en gelukkig is dankzij de wetenschap allang geen sprookje meer.


Ik begon in 2011 met de vraag: waarom ben ik altijd verliefd en gaan er om mij heen zoveel mensen uit elkaar? En toen hing ik briefjes op bij een bejaardencentrum in de buurt: wie is langer dan 50 jaar verliefd en wil daar over praten? En ik ontdekte tijdens de interviews met die stellen een aantal gemeenschappelijkheden.

Het eerste hoofdstuk van mijn boek is een interview met Derk en Dinie, na 76 jaar nog steeds gek op elkaar, waarin alle ingrediënten van De Formule Voor Ware Liefde in voorkomen.

Lees dit en dan kun je vast ontdekken wat de ingrediënten zijn voor De Formule Voor Ware Liefde.

En ik wil je nu ook wat dingen vertellen die leiden tot Ware Liefde.


Tandenpoetsen doe je tegenwoordig zonder er over na te denken, het is een gewoonte geworden. Een keertje niet poetsen is niet erg, als je het maar inhaalt.

Een beetje zoals aandacht besteden aan je partner.

En net als altijd naar de sportschool gaan en tandenpoetsen heeft ook het niet doen daarvan resultaat.

Net als het niet aandacht besteden aan je partner.

Je wilt graag ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ toch?

Het gaat dus om de lange termijn!
En als je niet in een relatie zit voor de langere termijn,  stop er dan mee, dan ben je jouw tijd aan het verknoeien.

Stop er mee, ga met jezelf aan de slag, bijvoorbeeld met je eigenbeeld en trek de persoon aan die je graag wilt.
Het kan ook zijn dat je de persoon aantrekt die je nodig hebt, iemand die totaal niet doet of wilt wat jij wilt, daar zijn de meest waardevolle lessen uit te halen, als het altijd maar gebaseerd is op respect en Liefde, je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn.

De regen discrimineert niet wat water krijgt, de bloem of het onkruid, net zoals energie niet discrimineert tussen wat het helpt te groeien. Steek je energie in een slechte relatie, zal die groeien tot je uiteindelijk wordt zoals dat stel wat al 63 jaar bij elkaar was en na een half jaar uit elkaar hadden moeten gaan; en ze leefden nog lang en ongelukkig!

Nu niet allemaal de relatie verbreken en dan zeggen “Doctor Love heeft dat gezegd” en dan krijg ik allemaal boze partners aan de deur, maar ik heb in het verleden ook wel gezegd: jullie relatie werkt gewoon niet, ook al pas je De Formule Voor Ware Liefde toe, ook al word je weer helemaal verliefd op elkaar, het werkt gewoon niet.

Als je nu al niet de behoefte hebt om oud te worden met elkaar en je bent al klaar met elkaar, ga dan allebei respectvol uit elkaar, vooral niet uitvechten over de rug van kinderen, blijf respectvol naar elkaar en vind dan iemand met wie je nieuwe lessen kunt leren.


Het vinden van Ware liefde is erg simpel, het houden van Ware Liefde en eeuwig verliefd zijn simpele dingen, het is aan te leren, ik heb er zelfs een formule voor. Het is simpel maar niet altijd makkelijk, soms heb je van die gewoonten zoals bindingsangst of verlatingsangst die elke relatie kunnen nekken.

Maar zelfs bindingsangst of verlatingsangst zijn op te lossen gewoonten!

Soms zitten slechte gewoonten enorm vastgeroest, lijkt het alsof je er niets aan kunt doen. Maar de beste manier om te stoppen met een slechte gewoonte is een goede gewoonte te starten, het begint als een spinrag en het eindigt als scheepstrossen.

Een van de beste gewoonten die je kunt beginnen, dat is de beker waar alle ingrediënten voor De Formule Voor Ware Liefde in geroerd wordt, dat is dankbaarheid.

In je lichaam worden stoffen aangemaakt en die stoffen helpen je om verliefd te worden en te blijven.

Net als met het tandenpoetsen en bewegen heeft dankbaarheid resultaat als je het niet bent en resultaat als je het wel bent en uit, het uiten is 1 van de ingrediënten in De Formule Voor Ware Liefde.

Wat gaat er gebeuren als je stopt met dankbaar te zijn?
Wat is de beloning als je telkens dankbaar bent?

Oxytocine wordt vaak een knuffelhormoon genoemd maar het is een bindingshormoon.
Mannen hebben ook oxytocine in zich maar niet in de hoeveelheid dat vrouwen hebben.

De variant bij mannen is vasopressine en dat is een loyaliteitshormoon.

Bij het aanraken, langer dan 10 seconden, komt oxytocine of vasopressine vrij.

Daarmee kun jij jouw invloed op je partner (of anderen) vergroten, het veroorzaakt een beetje tunnelvisie, jouw invloed wordt groter, de invloed van de buitenwereld wordt minder.

Handig bij het opvoeden van je kinderen of om ervoor te zorgen dat je partner alleen oog voor jou heeft.

Het mooie van een knuffel is: Je kunt geen knuffel geven zonder er een te krijgen

De meeste oxytocine wordt opgewekt bij een tongzoen of orgasme.

En, weet je nog welk hormoon ervoor zorgt dat je relatie spannend blijft?

Als je in je relatie samen spannende dingen doet, wordt je band steeds beter, kun je meer van elkaar hebben en blijft het ook spannend en leuk!


Ik hoop dat je dankzij deze pagina nogmaals hebt genoten van de lezing!

Mocht je meer willen weten, check dan regelmatig de website voor nieuwe informatie en nieuwe event data.
En weet je mensen die meer Liefde in hun leven kunnen gebruiken: zegt het voort, zegt het voort!
Verwijs hen ook naar de agendapagina of de achtergrond op mijn persoonlijke Facebook.
Af en toe plaats ik uitdagende stellingen over de verschillen tussen mannen en vrouwen, jij bent bij deze van harte uitgenodigd om te reageren op mijn posts op Facebook of LinkedIn.

Heb je genoten van de lezing: wil je mij dan een + geven als Liefdeswetenschapper bij de skills op LinkedIn?
https://nl.linkedin.com/in/tony-verheij-697b7928

Dank voor jouw vertrouwen en het invullen van het evaluatieformulier.

Dikke knuffel! Hart op hart...

Doctor Love Tony Verheij

Jij kunt wel reageren op deze pagina, maar er zijn met opzet geen share buttons.
Wil je toch graag van de daken schreeuwen hoe geweldig jij deze informatie vindt:
Een like of aanbeveling op LinkedIn is zeer welkom!
Of deel eens een van mijn evenementen!


Extra geschenk tijdens de lezing: ontvang het boek met gewenste inscriptie of energetische inspiratie van Doctor Love Tony Verheij Liefdeswetenschapper.
Mensen bestellen het boek en boeken meteen de trainingsdag erbij.
De training ZONDER boek is ook mogelijk, voor als je niet alleen komt, hiervoor geldt een flinke korting!!!

Door omstandigheden zijn er nu geen trainingen, je kunt je wel aanmelden voor 1-op-1 coaching.
Ga hiervoor naar de homepagina, het 1-op-1 coaching is inclusief het boek De Chemie Van Liefde.


Als je alleen het boek wilt bestellen: 
http://bit.ly/dcvlBOEK


1-op-1 Liefdestraining en coaching met ​Tony Verheij:
http://bit.ly/1-op-1-doctor-love

Verbeter DIRECT je Liefdesleven!